Postet nga: të rinjtë

Paralajmërohet punë praktike për 10 mijë të rinj kosovarë

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ka njoftuar se ka filluar koordinimin për angazhimin e 10 mijë të rinjëve në punë praktike.

Komuna e Graçanicës e pasur me ngjarje kulturore

Komuna e Graçanicës në vitet e fundit është bërë qendër kulturore për komunitetin serb dhe komunitet tjera që jetojnë në këtë komunë. Në Graç...

Pjesë të ndryshme të Kosovës - probleme të ndryshme të të rinjve

Jeta e të rinjve në Kosovë ndryshon nga vendi në vend. Të rinjtë që jetojnë në katër komuna në veri, Mitrovicë, Zveçan, Zubin Potok dhe Leposaviq janë më ...

Çfarë i shtyn të rinjtë që të largohen nga fshati?

Largimi i të rinjve nga fshati është problem prej dekadash.  Qytetet po mbushen dhe ka shumë arsye pse të rinjtë shkojnë në qytet, si studimi, punësimi, jeta më e ...

“Kërkoni ndihmë, nuk është turp”, këshilla e psikologes për të rinjtë

“Kërkoni ndihmë, nuk është turp, përkundrazi në momentin që keni kërkuar ndihmë jeni më të fortë”, ka këshilluar psikologia Ibelinda Halili nga Qendra e trajtimit të ...

Interesimi i vogël i të rinjve për sportin e hendbollit në Drenas

Hendbolli nuk është një sport i famshëm si futbolli. Në Komunën e Drenasit, nuk ka shumë të rinj të interesuar për të qenë pjesë e sportit ekipor ...

Jeta në internet – simptomat, varësia dhe pasojat tek fëmijët dhe të rinjtë

Nuk ka asnjë dyshim se interneti sot ka depërtuar në çdo vend të botës. Është bërë gjithsesi një prej gjërave më të rëndësishme të ...

Tabuja që "mësohet" në heshtje

Elona Z.* këtë vit ka mbushur 18-vjet. Ajo pak ka fituar njohuri rreth seksualitetit, marrëdhënieve dhe sëmundjeve që mund të transmetohen.