Postet nga: te moshuarit

OJQ 'Vita Jeta' informoi mbi 700 persona për kujdesin shëndetësor dhe parandalimin e diabetit

Nga 1 prilli i vitit 2022 mbi 700 persona janë vetëdijesuar për gjendjen e tyre shëndetësore dhe për të drejtën e grave për kujdes shëndetë...

Pleqtë në duart e kujt

Kush i mbikëqyr shtëpitë e pleqve? Kush bën kontrolle atje? E kujt është përgjegjësia?

Temperaturat e larta, këto janë rekomandimet e IKShHPK-së për të moshuarit dhe personat me sëmundje kronike

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës iu ka bërë thirrje qytetarëve që të kenë kujdes ndaj ekspozimit në temperatura të larta të cilat ...

Kështu pritet të duket pushimorja për pensionistët e Prishtinës në Istog (Pamje)

Komuna e Prishtinës është duke investuar 70 mijë euro për renovimin e pushimores për të moshuarit në Istog.

Kërkohet samit kombëtar kundër vetmisë në Gjermani

Pas një studimi të publikuar nga Ministria e Familjes në Gjermani, ku del në pah rritja e madhe e vetmisë tek të moshuarit gjatë pandemisë, bëhet thirrje për ...

Qeveria ndan nga 100 euro shtesë për pensionistët në muajin nëntor

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme ka miratuar propozimin për ndarjen e 100 eurove shtesë për rreth 200 mijë pensionistë në Kosovë.

Me masat e reja i kufizohet ora e lëvizjes të moshuarve

Me masat e reja të parapara sot për menaxhimin e pandemisë perosnave mbi 65 vjeç i lejohet dalja vetëm nga ora 06:00 deri në orën 10:00 dhe nga ora 16:00 deri ...

Shtëpitë e kujdesit në Evropë luftojnë coronavirusin, ndërsa rriten vdekjet e të moshuarve

Përderisa shtëpitë e infermierisë dhe kujdesit në të gjithë Evropën po luftojnë për të ndaluar përhapjen e Covid-19 në mesin e të moshuarve, Franca ka ...