Postet nga: Të drejtat e njeriut

Avokatja iraniane për të drejtat e njeriut dënohet me 38 vjet burg

Avokatja e njohur iraniane për të drejtat e njeriut, Nasrin Sotoudeh, është dënuar me 38 vjet burg dhe 148 goditje me kamxhik për dy vepra penale, raporton CNN.

Thaçi: Të drejtat e njeriut qëndrojnë në themelet e Kosovës

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi me rastin e Ditës së të Drejtave të Njeriut ka thënë se të drejtat dhe liritë fondamentale të njeriut qëndrojnë ...

Të drejtat e njeriut në Kosovë: Hendeku mes shkronjave në Kushtetutë dhe praktikës (FOTO)

Me moton ‘Çohu për të drejtat e njeriut’ është shënuar Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut, me një aktivitet të organizuar nga Avokati i Popullit, ...

Haradinaj: Ligjet në Kosovë garantojnë zbatimin e drejtave të njeriut

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, mori pjesë në takimin e Grupit Koordinues Ndërministror për të Drejtat e Njeriut në Republikën e Kosovës.

Blert Morina nderohet me çmimin për demokraci

Blert Morina dhe kolektivi artistik “Haveit” janë nderuar me Çmimin për Demokraci për vitin 2018 për kontributin e tyre në promovimin e të drejtave të njeriut dhe barazisë ...

FOTOGALERI: Ndarja e çmimeve për storjet për të drejtat e njeriut

Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Hulumtuese në Kosovë (BIRN), në bashkëpunim me Ambasadën e Mbretërisë së Holandës dhe Avokatin e Popullit, kanë ndarë tri çmime për ...

Delawie: Të drejtat e njeriut sfidë për Kosovën

Ambasadori amerikan në Kosovë, Greg Delawie, në një postim të tij të sotëm në "Twitter" ka thënë se të drejtat e njeriut dhe elementet fondamentale të demokracisë mund ...

Konkurs për 3 storiet më të mira gazetareske për të drejtat e njeriut

Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Hulumtuese, BIRN Kosovë, në bashkëpunim me Qendrën e Avokimit për Kulturën Demokratike, ACDC, kanë shpallur konkurs për tri storiet më të ...