Postet nga: TC Kosova e re

Xharra e Berisha fituese të çmimit 'Për të mirën'

Jeta Xharra dhe Dajana Berisha, dy nga themelueset e Konsorciumit të Shoqërisë Civile të Kosovës për Zhvillim të Qëndrueshëm (KOSID) morën çmimin "Për ...

Kosova e Re, termocentrali që do t’i varfërojë qytetarët

Nëse një kosovar mesatarisht shpenzon rreth 50 euro për faturën mujore të rrymës, kjo pritet të ndryshojë ndjeshëm në të ardhmen kur rryma e prodhuar nga ...

Priten negociata me konsorciumin që do të ndërtojë TC 'Kosova e Re'

Vazhdojnë të mbahen sekrete detajet kryesore që kanë ndikuar që konzorciumi i udhëhequr nga “General Electric” të zgjidhet ofertues i preferuar.

Qeveria do të heqë dorë nga “Kosova e Re” nëse çmimi i energjisë rritet

Disa organizata joqeveritare në Kosovë në vazhdimësi kanë ngritur shqetësimet se ndërtimi i termocentralit “Kosova e Re” do të ndikojë në rritjen e çmimit të energjisë elektrike. ...

Alarmi i OJQ-ve: Çmimi i energjisë elektrike 92% më i shtrenjtë nëse jetësohet TC ‘Kosova e Re’

Balkan Green Foundation (BGF), Instituti GAP, Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) dhe Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) kanë ngritur shqetësime të vazhdueshme mbi ndikimin në ç...

KOSID diskuton për tërheqjen e BB-së nga 'TC Kosova e Re'

Konsorciumi Kosovar i Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm (KOSID) organizon sot diskutimin publik me temë "Tërheqja e Bankës Botërore nga investimet në ...

Kundërshtohet dokumenti i ZRrE-së që parasheh rritje të çmimit të energjisë

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) dhe Balkan Green Foundation (BGF) kundërshtojnë dokumentin “Vendosja e Obligimit të Shërbimit Publik për Siguri të Furnizimit” nga ana e Zyrë...

Fadil Ismajli zgjidhet kryeshef i NKEK pas ndërhyrjes së amerikanëve

Monitoruesi i USAID në procesin e rekrutimit të kryeshefit të Ndërmarrjes së Re Energjetike ka qenë vendimtar në përcaktimin e fatit të konkursit.