Postet nga: taksa

Dubai heq taksën 30% të alkoolit në një përpjekje për të nxitur turizmin

Dubai ka hequr taksën 30% të alkoolit në një përpjekje të dukshme për të nxitur turizmin.

Nga viti 2023 pritet që qeset e plastikës të kushtojnë deri në 10 centë në Kosovë

Organizatat joqeveritare mjedisore mirëpresin vendimin për taksimin e qeseve plastike, por e konsiderojnë diskutabile impaktin në ambient.

Biden do të propozojë taksë të re për miliarderët

Sipas propozimit familjet me pasuri mbi 100 milionë dollarë, do të paguajnë të paktën 20 për qind taksë mbi të ardhurat e tyre totale. Pjesë e këtij grupi janë ...

A do të taksohen ndonjëherë kriptovalutat – disa shtete të ShBA-së kanë dhënë propozimet e tyre

Për kohën e kaluar, qeveria federale amerikane dhe disa shtete po eksplorojnë mundësinë e rregullimit të kriptomonedhës. Kjo e fundit po merr vëmendje të madhe ...

ATK u shqiptoi 1,429 gjoba bizneseve që nuk përmbushën obligimet tatimore

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) njofton se janë shqiptuar 1,429 gjoba për sektorin e transportit ndërkombëtar pas inspektimit të aktivitetit të tyre.

Blloqet nga Serbia “shkatërrojnë” kompanitë në Kosovë

Heqja e taksës nga Qeveria e Kosovës për blloqet e argjilës për ndërtim, të prodhuar në Serbi, do të ndikojë në zvogëlimin e ...

Dokument - Vendimet e MTI-së para shfuqizimit të taksës për bllokat e importuar nga Serbia

Javën e kaluar në Kosovë u kritikua dhe u kundërshtua vendimi i ministres së Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari, për të shfuqizuar masën ...

Emilija Rexhepi: Nga 1 korriku në Mal të Zi pa taksë

Zëvendëskryeministrja Emilia Rexhepi ka njoftuar se nga 1 korriku qytetarët e Kosovës do të udhëtojnë në Mali të Zi pa e paguar taksën për ...