Postet nga: strehimoret

Pas ankesave, Qeveria synon fond 1.5 milionësh për ofruesit e shërbimeve sociale

Fondet i kanë të nevojshme për t’i ofruar shërbimet e tyre. Për strehimoret dhe organizatat joqeveritare që ofrojnë shërbime sociale dhe familjare, Qeveri ndau kë...

Me bombat mbi kokë ukrainasit e mësojnë madje edhe gjuhën e armikut

Si po mbahet shkolla e si po bëhet muzikë e aktivizëm në një ‘normalitet’ të ri në Ukrainë ku njerëzit po adaptohen të bëjnë gjumin copa-copa ...

3500 gra viktima të dhunës përballen me sfidat për aftësim 

Brenda 18 muajve në Kosovë janë regjistuar 3500 gra të cilat janë viktima të dhunës në familje. Aftësimi dhe riaftësimi profesional i viktimave të dhunë është njëra nga ...

Zelensky zotohet se do të marrë masa për përmirësim të strehimoreve

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, shprehu pakënaqësi të hënën për rezultatet e një inspektimi që kishte urdhëruar në të gjitha strehimoret ukrainase, pasi ...

Sfidat e zhvillimit të strehimoreve në Kosovë

Mbështetja dhe organizimi i strehimoreve të viktimave të dhunës në familje në Kosovë vazhdon të përballet me sfida organizative dhe financiare.

RRGK dhe strehimoret i reagojnë KGJK-së e KPK-së për punën e organizatave joqeveritare

Rrjeti i Grave të Kosovës (RRGK) dhe të gjitha strehimoret e Kosovës kanë reaguar ndaj Këshillit Gjyqësor të Kosovës (KGJK) dhe Këshilli Prokurorial të ...

Qeveria ndan 105 mijë euro për strehimoret

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme online ka ndarë 105 mijë euro për 10 strehimoret në vend, të cilat ofrojnë shërbime për mbrojtje të fëmijëve, ...

Kushtet në strehimoren e Mitrovicës ua pamundësojnë kthimin nga Prishtina viktimave të dhunës

Qendra për Mbrojtjen e Grave dhe Fëmijëve në qytetin e Mitrovicës është detyruar që viktimat e dhunës në familje t’i bartë në qendrën ...