Postet nga: Srebrenicë

Organizata e Bashkëpunimit Islamik mbështet rezolutën për Srebrenicën

Vendet anëtare të Organizatës së Bashkëpunimit Islamik mbështetën rezolutën e propozuar nga Kombet e Bashkuara për të shpallur 11 korrikun Ditë Ndërkombëtare ...

Debat në OKB: Gjenocidi në Srebrenicë të dënohet globalisht

Gjenocidi në Srebrenicë duhet të dënohet në nivel global, duhet të shprehet mbështetje për viktimat, duhet të parandalohet mohimi i gjenocidit dhe duhet të dënohet glorifikimi ...

Srebrenica do t’i riemërtojë rrugët duke injoruar gjenocidin

Anëtarët serbë të Këshillit Komunal të Srebrenicës kanë votuar për riemërtimin e shumë rrugëve të qytetit, për t’i nderuar viktimat serbe ...

Fotografitë e fotografit gjerman tregojnë Srebrenicën para gjenocidit

Në gusht 1995, fotografi gjerman Phillip von Recklinghausen u kthye në Srebrenicë, ku kishte fotografuar njerëzit gjatë rrethimit të enklavës nga forcat serbe të Bosnjës disa vjet më ...

Policët serbë hetohen për këngën pro gjenocidit në Srebrenicë

Ministri i Brendshëm serb Aleksandar Vulin tha të mërkurën se një procedurë disiplinore ka nisur pasi disa policë u filmuan në një festë private në Priboj, në ...

Vdiq kryetarja e shoqatës Gratë e Srebrenicës, Hajra Qatiq

Hajra Qatiq, kryetare e shoqatës Gratë e Srebrenicës, ka vdekur sot në Sarajevë. Kështu bëri të ditur për BIRN nënkryetarja e shoqatës, Nura ...

Përkthyesit e rinj të Srebrenicës: Si na shpëtoi jetën puna jonë

Në vitin e parë të luftës në Bosnjë, Almir Ramiq ishte një nga dhjetëra mijëra burra, gra dhe fëmijë nga Bosnja Lindore të cilët kë...

Një delegacion i lartë qeveritar i Kosovës po merr pjesë në shënimin e përvjetorit të gjenocidit në Srebrenicë

Një delegacion i lartë qeveritar i Kosovës po merr pjesë në shënimin e përvjetorit të gjenocidit të kryer nga forcat serbe në Srebrenicë, në Bosnjë e Hercegovinë.