Postet nga: Srebrenica

Grafite me mesazhe nga gjenocidi në Srebrenicë shfaqen në muret e ambasadave hungareze e sllovake  

Grafite me numrin 8.372 - që është numri zyrtar i viktimave të gjenocidit në Srebrenicë më 1995 - u vendosën të premten në muret e ambasadës hungareze dhe asaj sllovake ...

I mbijetuari i gjenocidit në Srebrenicë: Nuk mund të ketë drejtësi për krime të nivelit të tillë

Për të mbijetuarin e masakrës në Srebrenicë, Emir Suljagiq nuk mund të ketë drejtësi për krimet e nivelit që janë kryer në Bosnje e Hercegovinë dhe ...

Zyrtarët e Republikës Sërpska në Serbi për Këshillin Gjithëkombëtar Serb

Zyrtarët e Republikës Sërpska, entitetit serb të Bosnje-Hercegovinës, kanë arritur të premten në Serbi, pak para organizimit të Këshillit Gjithëkombëtar Serb, që do ...

A i bëri Vuçiq presion liderit bullgar për të ndryshuar qëndrim për Srebrenicën?

Për shumë vjet, qëndrimi i Bullgarisë në politikë të jashtme ka qenë i qartë, mirëpo në momentet e fundit, para një votimi të rëndësishëm, ...

Në Serbi dhe Bosnje dhe Hercegovinë, mediat japin vendime të ndryshme për rezolutën e OKB-së për Srebrenicën

Përgjigja e medias në Serbi dhe Bosnje dhe Hercegovinë ndaj votimit të së enjtes (23.05.2024) në OKB mbi rezolutën e Srebrenicës pasqyroi ndarje të thella në të dy ...

Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Gjenocidit në Srebrenicë në kalendarin zyrtar të OKB-së

Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Gjenocidit në Srebrenicë, 11 Korriku, tashmë është shënuar në kalendarin zyrtar në faqen e OKB-së.

Në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së miratohet rezoluta për gjenocidin në Srebrenicë

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara ka votuar sot, më 23.05.2024, me 84 vota për propozim-rezolutën për gjenocidin në Srebrenicë.

Gënjeshtrat e Serbisë për rezolutën e OKB-së për Srebrenicën janë çështje pushteti

Në portretizimin e një projektrezolute të OKB-së për gjenocidin e Srebrenicës në 1995 si një sulm të paprecedentë dhe të rrezikshëm ndaj popullit serb, liderët e Serbisë ...