Postet nga: Sistemi i Drejtësisë

Raporti i EULEX: 8 raste të veprave penale ndaj gazetarëve, 5 prej tyre po trajtohen në gjykata

Misioni i Bashkimit Evropian për sundim të ligjit në Kosovë - EULEX, ka prezantuar raportin e tretë publik të Monitorimit Sistematik dhe Tematik të Drejtësisë.

Qeveria ndryshon pagat për gjyqtarë dhe prokurorë, i kthen siç kanë qenë para vitit 2017

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme mori vendim që të jua ulë pagat prokurorëve dhe gjyqtarëve ashtu siç kanë qenë para vitit 2017 kur Qeveria Haradinaj kishte ...

Haxhiu: Të dorëhequrit nuk mund të kthehen sërish në sistem të drejtësisë

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, është deklaruar në lidhje me dorëheqjet e gjyqtarëve dhe prokurorëve në veri të vendit.

Koster: Sistemi gjyqësor në Kosovë i paefektshëm, shkak vonesat e lëndëve

Hubert Van Eck Koster, Shef i Njësisë për Monitorimin e Rasteve, Misioni i Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit në Kosovë EULEX ka thënë se sistemi ...

Gashi: Shumica e sulmeve kibernetike në Kosovë kanë përfunduar pa hetime penale, pa u zbuluar kush po i kryen

Në emisionin “Kallxo Përnime” po diskutohet për rrjedhjen e informacioneve dhe gjendjen me sigurinë kibernetike në Ballkanin Perëndimor dhe në botë.

Efikasiteti i gjyqtarëve në zgjidhjen e lëndëve

Sistemi i drejtësisë ndër vite i ka forcuar kapacitetet e gjyqësorit përmes rritjes se numrit të gjyqtarëve, ngritjes se profesionalizmit e kompetencës së tyre.

Albulena Haxhiu

Haxhiu: Përpjekjet e opozitës për të njollosur dy iniciativa të rëndësishme, janë të dështuara

Pas deklaratës së Lidhjes Demokratike të Kosovës të cilët thanë se qeveria po tenton që në emër të ç’kapjes, të ri-kapë sistemin e drejtësisë në ...

Trupat Speciale të Sistemit të Drejtësisë me Performancë jo-Speciale 

Luftimi dhe gjykimi i korrupsionit në Kosovë vazhdon të përballet me probleme serioze.