Postet nga: siguria në punë

Podujevë, një punëtor bie nga lartësia, po trajtohet në QKUK

Policia ka njoftuar që dje një person në Podujevë ka rënë nga lartësia përderisa ishte duke punuar, me ç‘rast ka pësuar lëndime trupore.

Mungesa e sigurisë në punë, Inspektorati i Punës ndaloi punimet në 20 kantiere ndërtimi për 5 ditë

Mungesa të sinjalizimit, hapësira të rrezikshme të pambuluara, prani e fëmijëve në objektet në ndërtim, kabllo elektrike të hapura në vendpunishte, skele të pasigurta dhe punë...

Momenti kur para syve të inspektorit punëtori ngjitet në mënyrë të rrezikshme në katin e dytë

Një aksion i gjerë i Inspektoratit të Punës është ndërmarrë që nga fillimi i muajit shtator të këtij viti në të gjitha objektet ndërtimore të regjionit ...

Lufta ndaj heroinës dhe aksioni i Inspektoratit të Punës - LIVE

Në emisionin "Kallxo Përnime" po transmetohen pamje nga operacioni kundër drogës në Ferizaj dhe të aksionit të Inspektoratit të Punës nëpër vendpunishte.

NPB-ja mbetet pa vlerësim të rrezikshmërisë në vendin e punës

Në muajin shkurt të vitit të kaluar, Ndërmarrja Publike Banesore Sh.A kishte hapur tender për vlerësimin e riskut në vendin e punës, por i një...

Siguria dhe shëndeti në punë, obligimet e punëdhënësit dhe të punësuarit

Në rrugën e saj drejt integrimit të plotë në Bashkimin Evropian (BE), Kosova duhet që ta reformoj edhe sektorin e sigurisë dhe shëndetit në punë. Tranzicioni i modelit ...

Punëtori në Prishtinë dyshohet se ra nga kati i tretë si pasojë e montimit jo të drejtë të skeleve

Një punëtor, burrë 45 vjeçar ka vdekur pasi dyshohet se derisa ishte duke punuar ka rënë nga kati i tretë i një objekti në rrugën “Dëshmorë...

Gëzim Xërxa: Institucionet të angazhohen për trajtimin e sëmundjeve të punëtorëve

Njohësi i çështjeve të sigurisë dhe shëndetit në punë, Gëzim Xërxa, në emisionin “Kallxo Përnime” ka thënë se institucionet duhet të angazhohen në trajtimin ...