Postet nga: Shqiptarët

Ende në përdorim tekstet shkollore që fyejnë shqiptarët

Nxënësit maqedonas të vitit të dytë në arsimin e mesëm nga libri i Sociologjisë mësojnë se shqiptarët, turqit e romët lindin shumë fëmijë, ...

Alternativa Shqiptare në Mal të Zi, paralajmëron shqyrtimin e mundësisë që Tuzi të bëhet pjesë buxhetore e Shqipërisë ose Kosovës

Alternativa Shqiptare në Mal të Zi, e udhëhequr nga Kryetari i Bashkisë së Tuzit, Nik Gjeloshaj, tha se do të konsiderojnë seriozisht për të kërkuar që Tuzi ...

Botohet në shqip libri i Noel Malcolmit, ‘Rebelët, besimtarët, të mbijetuarit’

Shtëpia Botuese “Artini” në Prishtinë ka sjell në gjuhën shqipe librin, “Rebelët, besimtarët, të mbijetuarit”, të Noel Malcolm.

Burgime të përjetshme në rastin 'Monstra' - VIDEO

Gjykata Penale e Shkupit të martën ka dënuar me burgim të përjetshëm Alil Demirin, si dhe vëllezërit Agim dhe Afrim Ismailoviq të akuzuar pë...

Në Maqedoninë e Veriut do të tërhiqen librat që fyejnë shqiptarët

Librat shkollorë që fyejnë shqiptarët e që kanë gabime të tjera përmbajtjesore dhe drejtshkrimore, do të tërhiqen nga procesi mësimor në arsimin fillor dhe të mesë...

VIDEO - Shqiptarëve në veri nuk u jepet leje për ndërtimin e shtëpive

Në veri të Mitrovicës në lagjet me shumicë të popullsisë shqiptare po vazhdon ndërtimi i shtëpive për serbët, raporton TV21.

Kamberi: Kosova e Fortë dhe Stabile, Garanci për Luginën e Preshevës

Shaip Kamberi, njëri nga dy deputetët e komunitetit shqiptar në Parlamentin serb, në një intervistë për KALLXO.com thotë se diskriminimi i shqiptarëve në Serbi po ...

Maqedonia Konfirmon Dënimet në Rastin “Monstra”

Gjykata e Apelit në Shkup nuk e ka ndryshuar dënimin me burgim të përjetshëm për gjashtë shqiptarët e dënuar për terrorizëm pë...