Postet nga: Shqiptarët në Serbi

Kurti: Komuniteti shqiptar në Serbi duhet të ketë vëmendjen e njëjtë si komuniteti serb në Kosovë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka folur për shkeljet e të drejtave që, sipas tij, i bëhen komunitetit shqiptar në Serbi.

Kamberi dhe Bislimi diskutojnë për pozitën e shqiptarëve në Luginë të Preshevës

Deputeti shqiptar në Serbi, Shaip Kamberi, është mirëpritur në takim nga zëvendëskryeministri i Kosovës, Besnik Bislimi, siç ka thënë ai, për të diskutuar pozitë...

Regjistrimi tregoi se shqiptarët janë pakica e katërt më e madhe në Serbi

Regjistrimi i popullsisë dëshmoi se pakica kombëtare shqiptare në Serbi është diskriminuar në 12 vjetët e fundit, thotë kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në ...

Kamberi: Kërkojmë që çështja e shqiptarëve të Luginës të jetë pjesë e dialogut

Përfaqësuesit politik dhe institucional të tri komunave në Luginë të Preshevës kanë kërkuar trajtim të barabartë të të drejtave të shqiptarëve në Serbi.

Bislimi thotë se ka pengesa agresive për regjistrimin e shqiptarëve në Serbi, kërkon përfshirjen urgjente të OSBE-së

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Besnik Bislimi, ka kërkuar përfshirjen urgjente të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) në procesin e regjistrimit ...

Kurti u bën thirrje shqiptarëve në Serbi t’i përgjigjen pozitivisht regjistrimit të popullsisë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, i ka ftuar të gjithë shqiptarët që jetojnë në Serbi që t`i përgjigjen pozitivisht regjistrimit të popullsisë dhe pasurive.

Lajçak: Çështja e shqiptarëve në Serbi nuk ka qenë asnjëherë pjesë e dialogut

Përfaqësuesi special i Bashkimit Evropian për dialogun Kosovë-Serbi dhe çështje të tjera rajonale të Ballkanit Perëndimor, Mirosllav Lajçak, ka thënë se çështja e ...