Postet nga: Shqipëri

Kryebashkiaku shqiptar hetohet për videon ku një burrë shihet duke marrë kokainë

Prokurorët po hetojnë një kryetar të partisë në pushtet për shkak të një video ku shihet një burr që konsumonte kokainë - për të cilën kryetari ...

Gjykata e Strazburgut dënin Shqipërinë për keqtrajtimin e një të sëmuri mendor

Gjykata e Strazburgut i kërkoi Shqipërisë të ndërtojë sa më parë spital të posaçëm për personat me mjekim të detyruar ndërsa konsideroi si trajtim ...

Shqipëria rekord në rajon për numrin e të burgosurve

Shqipëria renditet ndër vendet me numrin më të lartë për sa i përket individëve të dënuar për veprat penale në Ballkanin Perëndimor.

Eksportet bien, importet stagnojnë gjatë vitit 2019 në Shqipëri

Eksportet e mallrave shqiptare pësuan në rënie në masën 4% gjatë vitit të kaluar ndërsa importet u rritën lehtë me 1.2%, një stanjacion që duket se reflekton ...

Korrupsioni dhe pagat e ulëta largojnë fuqinë punëtore nga Shqipëria

Sipas Institutit Kombëtar të Statistikave, INSTAT, gjatë tremujorit të tretë të vitit 2019, shkalla zyrtare e papunësisë në vend ishte e barabartë me 11.4 % të popullatës të aftë pë...

Ilir Meta e kthen në Kuvend paketën ‘anti-shpifje’ të Edi Ramës: ‘Shkel Kushtetutën’

Presidenti Ilir Meta ktheu në Kuvend për rishqyrtim të ashtuquajturën paketa ‘anti-shpifje’, duke argumentuar se projektligjet e fuqizojnë Autoritetin e Mediave me kompetenca që Kushtetuta nuk ia lejon ...

Meta nuk e dekreton ligjin 'antishpifje'

Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta, nuk e ka dekretuar paketën ligjore 'antishpifje' e cila, gjatë muajit të kaluar është miratuar në Kuvendin e Shqipërisë, pas një debati ...

Kaldajat jashtë funksionit lënë në të ftohtë nxënësit në shkollat e Lezhës

Godina e Gjimnazit “Hydajet Lezha” në qytetin e Lezhës u ndërtua e re në vitin 2012, nëpërmjet një investimi që u financua nga Banka Botërore dhe ...