Postet nga: Shkollat

Rexhaj: Pamjet e nxënësve në Pejë nuk e tregojnë gjendjen reale në arsimin e Kosovës

Xhavit Rexhaj, ekspert i arsimit, ka thënë se fotoja e nxënëseve të lënë anash në Festën e Abetares në Pejë është e shëmtuar.

Mali i Zi ndërpreu mësimin në 41 shkolla pas një alarmi të rremë për bombë

Shkollat ​​dhe disa objekte komunale në Mal të Zi u mbyllën përsëri dhe u evakuuan sot për shkak të kërcënimeve anonime për bomba – ...

“Kërkoni ndihmë, nuk është turp”, këshilla e psikologes për të rinjtë

“Kërkoni ndihmë, nuk është turp, përkundrazi në momentin që keni kërkuar ndihmë jeni më të fortë”, ka këshilluar psikologia Ibelinda Halili nga Qendra e trajtimit të ...

Edhe pas aktgjykimit të Gjykatës Kushtetuese, Nagavci beson se vendimi për shkollat në Kamenicë ishte i drejtë

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Arbërie Nagavci ka folur pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese, e cila hodhi poshtë vendimin e MASHTI-it për organizimin e ...

Dhuna në shkolla, drejtorët e shkollave të Prishtinës mbajnë takim me Policinë e Kosovës

Drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme të Prishtinës gjatë ditës së djeshme kanë zhvilluar takim me Drejtorinë Rajonale të Policisë së Kosovës dhe drejtoreshën ...

Shkollat e Prishtinës furnizohen me pelet për ngrohje, kompania furnizuese jep arsye për vonesën

Disa shkolla të komunës së Prishtinës u përballën me mungesë të ngrohjes pasi nuk u furnizuan me lëndë djegëse- pelet.

Vetëdijësimi i nxënësve të Drenasit për konsultim me psikologun e shkollës

Roli i psikologut në shkollë konsiderohet të jetë i domosdoshëm pasi ofron konsultime për të ndihmuar nxënësit, në aspektin e sjelljes dhe mësimit.

Projektligji për paga – paga e një mësimdhënësi më e lartë se e një polici

Në projektligjin e ri për paga që është ende në fazat e hershme, janë propozuar koeficientët për profesionet e sektorit publik.