Postet nga: Shkollat

Policia u konfiskoi armë nxënësve, Komuna e Ferizajt: Nga 1 shtatori shkollat me sigurim fizik

Nga 1 shtatori i këtij viti shkollat e Ferizajt do të kenë sigurim fizik. 

Rrëfimi i arsimtarit për sfidat e mësimdhënies me nxënësit e riatdhesuar nga vatrat e luftës

Shtatë nxënës, 5 vajza dhe 2 djem, të kthyer nga vatrat e luftës në Siri dhe Irak, po Ii ndjekin mësimet në shkollën Fillore të Mesme të ...

Nxënësit e kthyer nga luftërat e huaja, dallimet fshat-qytet në aktivitetet kulturore dhe sportive

Infrastruktura e shkollave dhe hapësirave publike në Kosovë ende është larg standardeve për të garantuar aktivitete për të risocializuar fëmijët të cilët kanë probleme ...

SBAShK: Nesër shkollat nuk punojnë, mësimdhënësit do të marrin pjesë në protestë

Kryetari i Sindikatës së Bashkuar për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (SBAShK), Rrahman Jasharaj bëri të ditur se të premten, në shkolla mësimdhënësit nuk do ...

Blina Salihi: Pamjet si ato në Pejë janë realitet kudo në shoqëri, jo vetëm në shkolla

Blina Salihi nga Këshilli Rinor Kosovar ka thënë se pamjet nga shkolla në Pejë, ku fëmijët e komuniteteve rom, ashkali e egjiptian janë lënë anash ...

Shahini: Në shkollat me sistem paralel ka ende diskriminim të nxënësve, Fushë-Kosova e ka eliminuar këtë dukuri

Samir Shahini, drejtor i komunal i Arsimit në Fushë-Kosovë, thotë se rastet e diskrimininit në shkolla janë të izoluara.

Rexhaj: Pamjet e nxënësve në Pejë nuk e tregojnë gjendjen reale në arsimin e Kosovës

Xhavit Rexhaj, ekspert i arsimit, ka thënë se fotoja e nxënëseve të lënë anash në Festën e Abetares në Pejë është e shëmtuar.

Mali i Zi ndërpreu mësimin në 41 shkolla pas një alarmi të rremë për bombë

Shkollat ​​dhe disa objekte komunale në Mal të Zi u mbyllën përsëri dhe u evakuuan sot për shkak të kërcënimeve anonime për bomba – ...