Postet nga: shëndeti

Benefitet shëndetësore që na sjell Agjërimi

Se agjërimi është i dobishëm për shëndetin e njeriut e thonë studime të shumta, por më së miri e dëshmojnë njerëzit që e praktikojnë ...

Si duhet të reagojë bota ndaj pandemisë së ardhshme?

Nëntorin e kaluar, pasi e kishte paralajmëruar botën për variantin e ri dhe shumë të transmetueshëm Omicron të virusit Sars-CoV-2, shkencëtari me bazë në ...

Konsumimi i një avokadoje në javë e zvogëlon rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Më shumë se 110,000 profesionistë shëndetësorë e kanë përshkruar dietën dhe stilin e tyre të jetesës gjatë një periudhe 30-vjeçare.

30 minuta ecje në ditë ndihmon në trajtimin e simptomave të gjata të COVID-19

COVID-i afatgjatë mund të shkaktojë probleme si depresioni dhe diabeti si rezultat i inflamacionit dhe stresit.

Një sulm i papritur i djersitjes pa ndonjë arsye të dukshme është një shenjë paralajmëruese e sulmit në zemër

Gjatë një sulmi në zemër, indet në muskulin tuaj të zemrës vdesin për shkak të mungesës së rrjedhjes së gjakut nëpër arteriet e zemrë...

Çfarë thotë shkenca? Sa orë në javë do të duhej të punonim?

A ka një sasi kohe të shëndetshme që duhet t’ia kushtojmë punës çdo javë?

A mund të shkaktojnë probleme shëndetësore afatgjata vaksinat kundër COVID-19?

Shumë njerëz shpesh mbeten në mëdyshje lidhur me vaksinimin kundër COVID-19, sepse kanë frikë nga komplikimet e mundshme afatgjata shëndetësore nga vaksinat. Por a mund ...

Sot në Prishtinë ajër i pashëndetshëm

Ajri në Prishtinë ka ndotje të madhe për grupet e ndjeshme të popullatës.