Postet nga: shëndeti

Mungesa e standardeve të emetimit të gazrave të ndotësve me katër rrota

Tymqitësit e automjeteve janë pjesë e listës si shkaktarë i ndotjes së ajrit në Kosovës. Si pasojë e kësaj ndotjeje shkaktohen edhe probleme shëndetësore ...

Ministria e Mjedisit më 2021-ën shqiptoi vetëm 19 gjoba ndaj ndotësve të ambientit me mbeturina të ngurta

Me përbërje nga mbetjet e rërës, betonit, dheut dhe argjilës, mbeturinat e ngurta janë pjesë e listës së ndotësve të ambientit.

Ndërrimi i filtrave në Termocentrale, ‘jetik’ për ajër të pastër

Shtëpia e dy termocentrale, ‘Kosova A’ dhe ‘Kosova B’, Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) konsiderohet si një ndër ndotësit më të mëdhenj  të ajrit në ...

ÇKA ËSHTË SINDROMA SJÖGREN?

Shkruan: Dr. Afrim Gashi - Reumatolog

Si ta njohim mjaltin e vërtetë në dyqane?

Mos t’ju mashtrojnë me mjaltë të rremë! Kthejeni kavanozin dhe shikoni – një gjë i thotë të gjitha.

Raporti i KOSID: Kosova rreth 90% të prodhimit të energjisë ende e bazon në thëngjill

Konsorciumi i Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm në Kosovës (KOSID) ka publikuar raportin me titull ‘Kah po shkon sistemi energjetik i Kosovës?’.

Kosova e para në vlerësimin e EIONET për rrjedhën e të dhënave për mjedis

Agjencioni për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës ka njoftuar se vendi ka shënuar progres në Rrjetin Evropian për Informim dhe Vëzhgim, EIONET sa i pë...

Cilësia e ajrit në Prishtinë e pashëndetshme

Ajri në Prishtinë ka ndotje të madhe për grupet e ndjeshme të popullatës.