Postet nga: Shemsi Krasniqi

Policia jep detaje për ndalimin e Shemit të Ilirëve në festivalin 'Sunny Hill'

Policia e Kosovës ka dhënë detaje për ndalimin e këngëtarit Shemsi Krasniqit i njohur si Shemi i Ilirëve gjatë zhvillimit të festivalit 'Sunny Hill' ...

Studiuesi Krasniqi: Elementet kulturore bazën e krijimit e kanë në fenomenet natyrore

Studiuesi Shemsi Krasniqi, profesor i Departamentit të Sociologjisë në Fakultetin Filozofik të UP-së, për vite me radhë merret me studimin e trashëgimisë natyrore dhe ndikimin e saj në ...

Ekokultura, ‘Atlas i Trashëgimisë Shpirtërore Shqiptare mbi Natyrën’

Profesori i Antropologjisë, Arsim Canolli, tha se libri Ekokultura lexohet si një atlas i nevojshëm i trashëgimisë shpirtërore shqiptare mbi natyrën.

Jeta e Grave që u Kthyen në “Burra”

“Virgjërat e Përbetuara- Jeta Ndërmjet Detyrimit dhe Vetëflijimit” e autorit Anton Kolë Berishaj trajton dramën e grave që për arsye familjare e shoqërore ...

Kafshimi i Tokës

Kafshimi i Tokës

A e kafshon njeriu tokën? Dikush mund të thotë: jo, jo nuk e kafshon, por ndodh që bjen në dy gjunjtë dhe e puth. Për puthjen e tokë...

Voluntarizmi në Kosovë

Voluntarizmi në Kosovë

Voluntarizmi në Kosovë ka traditë, por aktualisht është në krizë. Pa u kthyer larg në histori, e dimë se dhjetëra mijëra arsimtarë, profesionistë, aktivistë e qytetarë bënin ...

Takimi Me Natyrën

Takimi Me Natyrën

Takim me natyrën quhet pasditja e 14 marsit në Elbasan, dita kur dhjetëra mijëra qytetarë dalin në piknik për të festuar Ditën e Verës, kë...

Kujtesa dhe Politikat e Harresës në Kosovë

Kujtesa dhe Politikat e Harresës në Kosovë

Pranvera ringjall natyrën, por tash sa kohë, kjo stinë në Kosovë ringjall edhe dhembje e krenari. Sigurisht se do kalojë akoma shumë kohë, e pranvera do peshojë rëndë ...