Postet nga: sëmundjet

Studimi: Më shumë se 1.3 miliardë të rritur rrezikohen të preken nga diabeti deri në vitin 2050

Numri i të rriturve që jetojnë me diabet në mbarë botën do të dyfishohet deri në vitin 2050, sipas një studimi që fajëson rritjen e shpejtë të niveleve të ...

Agjencia Evropiane e Mjedisit: Ndotja e ajrit vret 1200 fëmijë dhe adoleshentë në Evropë çdo vit

Ndotja e ajrit vret më shumë se 1200 fëmijë dhe adoleshentë në vit në Evropë, sipas një raporti të publikuar nga Agjencia Evropiane e Mjedisit (EEA) të hënën.

Konsumimi i cigareve me avull mund të shkaktojë sëmundje të mushkërive

Avulluesit po paralajmërohen për një lloj të ri të sëmundjes së dëmshme të mushkërive të shkaktuar nga përdorimi i cigareve elektronike, të cilës ...

A mund të paralajmërojnë sëmundje neurodegjenerative ëndrrat aktive?

Ëndrrat që njerëzit i përjetojnë shumë fuqishëm në realitet mund të jenë një shenjë e hershme e sëmundjes së Parkinsonit.

Një mjek në Gjermani: Nuk kam parë kurrë më shumë njerëz të sëmurë

Numri i njerëzve në Gjermani, që janë duke vuajtur nga ndonjë lloj i infeksionit apo sëmundjes, ka arritur ne dimensione historike, ka thënë presidenti i Shoqatës ...

Mënyra e duhur për largimin e rriqrave nga trupi

Qëndrimi në natyrë, veçanërisht në mesin e bimësisë së ulët, shoqërohet me rrezikun e kontaktit të mundshëm me rriqrat.

Katër vitamina dhe minerale që mund të kenë një rrezik më të lartë në shkaktimin e kancerit 

Vitaminat dhe mineralet premtojnë një mori përfitimesh shëndetësore, por shumë pak kanë atribute të vërtetuara shkencërisht. 

Ngrohja globale: Dallimi mes 1.5 dhe 2 gradë Celsius

Në Samitin e Klimës të Kombeve të Bashkuara që po mbahet në Glasgou të Skocisë, liderët botërorë kanë theksuar pandërprerë nevojën për të kufizuar ...