Postet nga: Sëmundjet e zemrës

SHSKUK: Pacientët me probleme në zemër për dy ditë do të trajtohen në mbikëqyrje të ekspertëve të jashtëm

Për dy ditë me radhë nw Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës (SHSKUK), në Klinikën e Kardiologjisë do të kryhen raste të studimit elektrofiziologjik të ...

Një simptomë që shfaqet në pozicionin shtrirë tregon një sëmundje të rrezikshme të zemrës

Nëse e vëreni këtë, drejtohuni menjëherë te mjeku!

Ushqimet që paraqesin rrezikun më të lartë për sëmundjet koronare të zemrës

Nëse dëshironi ta mbani zemrën tuaj të shëndetshme, nuk mjafton vetëm aktiviteti fizik. Duhet të shmangni ushqimin e keq, veçanërisht ‘hot dogët’.

Studim, mishi i kuq dhe i përpunuar lidhen me sëmundjet e zemrës

Konsumimi i mishit të viçit, qengjit, derrit dhe mishit të përpunuar rrisin rrezikun e shfaqjes së sëmundjeve koronare të zemrës.

Inflamacion i rrallë në zemër lidhet me vaksinat e Pfizer-it dhe Modernas

Inflamacioni në zemër është efekt anësor “shumë i rrallë” i vaksinave kundër koronavirusit të kompanive Pfizer/BioNTech dhe Moderna, sipas rregullatorëve në Evropë.

Suplementët e kalciumit, rreziku serioz për shëndetin e zemrës

Të shumtë janë ata që mendojnë se kalciumi është një mineral i rëndësishëm vetëm për shëndetin e kockave. Në të vërtetë, kalciumi është ...

Shkencëtarët zbulojnë rreziqe të reja ndaj zemrës, si pasojë e coronavirusit

Shkencëtarët ende po studiojnë ndikimin e koronavirusit tek organizmi i njeriut dhe arsyeve që e bëjnë atë shumë vdekjeprurës.

Për cilat sëmundje praktikohet Holter Ekg?

Holter Ekg është një aparaturë e cila shërben për regjistrimin e aktivitetit të zemrës për 24 ose 48 orë.