Postet nga: Seminari

Mbyll punimet edicioni i 38-të i Seminarit të shqipes

Seminari për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare i ka mbyllur sot punimet e edicionit të 38-të. Ceremonia zyrtare për mbylljen e punimeve u mbajt në ...

Sot mbyllet edicioni i 38-të i Seminarit të shqipes  

Punimet e fundit që do të prezantohen sot në kuadër të sesioneve shkencore shqipe, mbyllin edhe edicionin e 38-të të Seminarit Ndërkombëtar për Gjuhën, Letë...

Kujtohet Françesk Anton Santori në 200 vjetorin e lindjes

Shkrimtari dhe studiuesi arbëresh, Françesk Anton Santori, mbetet një prej emrave më të njohur të letërsisë romantike shqiptare, në veçanti asaj arbëreshe. Por, shumë pak ...

Mbahet tryeza për trashëgiminë kulturore të Kosovës

 Trashëgimia kulturore e Kosovës, qoftë ajo monumentale- arkeologjike, natyrore por edhe shpirtërore është mjaft e pasur, por kjo trashëgimi sidomos ajo monumentale po vazhdon të rrezikohet ...

Dita e tretë e seminarit të shqipes, kujtohet Pjetër Bogdani

Kontributi i Pjetër Bogdani për shqipen dhe kulturë shqiptare edhe sot mbete i rëndësishme. Ai la një trashëgimie krijues mjaft të rëndësishme, sa ...

Nis Seminari i gjuhës shqipe, nderohet themeluesi Idriz Ajeti

Me një minutë heshtje në nderim të Idriz Ajetit, njërit prej themeluesve të seminarit, ka nisur në Prishtinës Edicioni i 38-të i Seminarit Ndërkombëtar për ...

Seminari, 'ambasadori' i parë i kulturës dhe gjuhës shqipe

Në Prishtinë sot ka filluar Seminari i 37-të Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare.

Bashkëpunimit Ndërinstitucional Rrit Sigurinë Kibernetike

Me këtë rast, zëvendësministri i Punëve të Brendshme, Behar Selimi, tha se si rezultat i bashkëpunimit të mirë ndërinstitucional ka arritje të reja në ...