Postet nga: Schengen

Shqiptarët renditen pas ukrainasve për refuzimin e hyrjes në BE në vitin 2023

Shqiptarët renditen të dytët pas ukrainasve në personat që u është refuzuar hyrja në Bashkimin Europian në vitin 2023.

Bullgaria dhe Rumania i bashkohen pjesërisht Schengenit

Bullgaria dhe Rumania u anëtarësuan zyrtarisht në zonën e lëvizjes së lirë Shengen, duke iu bashkuar pjesës tjetër të Evropës duke udhëtuar ...

Hungaria kërcënon Bullgarinë se mund t’i vë veto për hyrje në Schengen

Hungaria do të përdorë veton kur të propozohet hyrja e Bullgarisë në zonën për lëvizje të lirë Schengen, përveç nëse i jep fund taksë...

As pas liberalizimit, kosovarët nuk do të mund të udhëtojnë në Spanjë

Edhe pse liberalizimi i vizave vlen për të gjitha vendet e zonës Schengen, bartësit e pasaportave të Kosovës, nuk do të mund të udhëtojnë në ...

Von der Leyen përshëndet futjen e Kroacisë në zonën Shengen

Në momentin e ndërrimit të viteve, kroatët iu bashkuan zonës së lëvizjes së lirë Shengen dhe monedhës evropiane Euro.

Shqipëri, qeveria ka në plan të shesë apartamente të shoqëruara me pasaportë shqiptare

Qeveria shqiptare ka ndër mend të japë falas një pasaportë shqiptare për blerësit e apartamenteve në projektin kontrovers të marinës në portin e Durrësit, një ...

Këshilla nga avokati gjerman: Si të marrësh vizë për bashkimin familjar në Gjermani

Avokati Yosif Altundag trajton shumë raste nga Ballkani Perëndimor që kanë probleme në Gjermani me bashkimin familjar. Për mediumin gjerman, Deutsche Welle, ai shpjegon, se çfarë gabimesh duhen ...

Holanda Drejton BE-në

Kryesimi i BE-së ndryshon çdo gjashtë muaj me rotacion të vendeve që përbëjnë atë. Holanda këtë kryesim e merr për herë të dymbëdhjetë.