Postet nga: SBASHK

Koeficienti i pagave, deklarohet SBAShK-u

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës (SBAShK), përmes një reagimi ka kërkuar që të zbatohet Ligji i Pagave me koeficientin e ...

(Mos) përfillja e zëvendësimit të orëve të humbura gjatë grevës

Në tetor të vitit 2022, Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) kishte njoftuar për vendimin për të ndryshuar kalendarin e vitit shkollor 2022-23, për shkak ...

SBASHK-u në pritje të Ligjit për pagat për të vendosur për grevën në arsim

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës së Kosovës (SBASHK) është në pritje të Ligjit të pagave për të vendosur se çfarë do të ndodhë ...

SBASHK-u ende po i shqyrton se cilat hapa do t`i ndjekë pas shkëputjes së kontratës kolektive nga MASHTI

Më 21 nëntor Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) shkëputi Kontratën Kolektive të nënshkruar në vitin 2021 me Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencë...

MASHTI e shkëput Kontratën Kolektive me SBASHK-un

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) e ka shkëputur Kontratën Kolektive të nënshkruar në vitin 2021 me Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës ...

Nuk e pranon fajësinë gjyshi i një nxënëseje i akuzuar se tentoi ta sulmojë Rrahman Jasharajn

Në Gjykatën e Prishtinës sot është mbajtur seanca gjyqësore ndaj personit që dyshohet se tentoi ta sulmojë kryetarin e SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj.

MASHTI: Mësimdhënësit i janë përgjigjur pozitivisht vendimit, dalja e nxënësve në shkolla lë për të dëshiruar

E shtuna është ditë e rregullt mësimi për nxënësit e klasave nga e parë deri në të tetën, ashtu siç do të jenë edhe shtatë ...

Jasharaj për deklarimet e Nagavcit: kjo vërsulja me inspektorë na ngjanë vitet e okupimit

Rrahman Jasharaj, kryetar i SBASHK-ut i ka komentuar deklarimet ministres së Arsmit, Arbërie Nagvci se nesër inspektorët e arsimit do të dalin në terren për të ...