Postet nga: Sazan Ibrahimi

Ministria e Financave miraton bartjen e të hyrave vetanake për komunat

Ministria e Financave ka miratuar bartjen e të hyrave vetanake të komunave në vlerë prej 60 milionë euro.

Shteti që diskriminon - LIVE

Në emisionin "Kallxo Përnime" po transmetohet hulumtimi disamujor i KALLXO.com, i cili gjeti se institucionet publike diskriminojnë grupet e margjinalizuara të shoqërisë.

Institucionet e Kosovës në gjendje jo të mirë - grupet e margjinalizuara ende po diskriminohen

Ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi për diskriminim në ofrimin e qasjes për personat me aftësi të kufizuar në institucione dhe diskriminimin në punësimin ...

Buxheti 2024, shfaqen pakënaqësi te disa kryetarë komunash

Mbi 22 % e buxhetit të vitit të ardhshëm do të shkojë për komunat e vendit, me pjesën më të madhe të tyre në kryeqytet, si qyteti me numrin ...

Drejtori i Asociacionit të Komunave të Kosovës flet pas takimit në Ambasadën e SHBA-së

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Jeffrey Hovenier sot ishte nikoqir i disa personaliteteve të Kosovës, duke përfshirë  politikanë e përfaqësues të ...

Tërhiqet pika që parashihte marrjen e të hyrave vetanake të pashpenzuara të komunave

Kryetari i Asociacionit të Komunave të Kosovës (AKK), Sazan Ibrahimi ka bërë të ditur se pas lobimit nga ana e tyre, Parlamenti i Kosovës ka tërhequr ...

Kundërshtimet e Komunave pasi qeveria planfinikon t`ua marr mjetet vetanake të pa-shpenzuara

Qeveria e Kosovës më 17 nëntor ka votuar në parim projektbuxhetin për vitin 2023 i cili parashihet të jetë 3.2 miliardë euro.

Komunat me afat për Qeverinë, kërkohet ekzekutimi i pagave deri më 5 shtator

Komunat e Kosovës kanë kërkuar nga Qeveria e Kosovës që deri më 5 shtator të bëjë ekzekutimin e pagave për shërbyesit civilë sepse në të ...