Postet nga: rritja ekonomike

BB: Pandemia e rrudhi rreth 9% ekonominë, pritet të rritet varfëria

Për shkak të pandemisë, ekonomia e Kosovë për sivjet pësoi rënie rreth 9 për qind, duke ulur kështu eksportin dhe imvestimet.

Rreth 5% rritja ekonomike në 2019-ën, e qytetarët u pasuruan për 65 cent më tepër në ditë

Agjencia e Statistikave të Kosovës bën të ditur se Bruto Produkti Vendor (BPV) me çmime aktuale në vitin  2019 ishte 7 miliardë e 103.8 milionë euro. Ndërsa, rritja reale në ...

Eurozona përjeton tkurrje rekorde të ekonomisë

Eurozona ka përjetuar rënie ekonomike prej 12.1 për qind në periudhën prill-qershor për dallim nga çereku paraprak, teksa izolimi për shkak të koronavirusit ka ndikuar ...

Rritja ekomomike e Kosovës mbi 4 % sipas Agjencisë së Statistikave

Rritja ekonomike e Kosovës përgjatë vitit 2019-të kaloi 4 përqind. Kontribut më të madh në rritjen ekonomike të vendit dhanë aktivitetet financiare dhe të sigurimit përderisa bujqë...

BQK: Në Kosovë u rrit inflacioni

Rritja ekonomike e Kosovës për vitin 2019 pritet të jetë 4.2%.

Kosovarët më varfërit në rajon, pasurohen mesatarisht vetëm me 0.50 Cent në ditë

Në vitin 2018-të, Kosova regjistroi produkt të brendshëm bruto mbi 6 miliardë e gjysmë, me një rritje reale ekonomik mbi 3.8 përqind, apo më e ulët në katër ...

Guvernatori: Rritja ekonomike prej 4% nuk e zbut papunësinë

Me një fokus më të madh në sektorin ekonomik, Kosova mund të arrijë një rritje ekonomike prej 6 deri në 7 për qind, e cila brenda një periudhe të shkurtër ...

Zyrtarja e FMN-së: Taksa ndaj mallrave serbe e boshnjake ka rritur çmimet

Stephanie Eble, udhëheqëse e një misioni të Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka thënë se taksa ndaj mallrave nga Serbia dhe Bosnja dhe Hercegovina ka rritur ç...