Postet nga: rritja ekonomike

Banka Botërore: Kosova po përjeton një rimëkëmbje shumë më të fortë se sa pritshmëritë

Një Raport i Rregullt Ekonomik për Ballkanin Perëndimor nga Banka Botërore, thotë se Kosova po përjeton një rimëkëmbje shumë më të fortë se sa ...

FMN-ja ul parashikimet për rritjen ekonomike në botë

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) tha se e ka ulur parashikimin e rritjes ekonomike globale për këtë vit në 5.9 për qind. Në këtë ka ndikuar ...

Paratë e diasporës diktojnë rritjen ekonomike

Ekonomia vazhdon të jetë e varur nga paratë që diaspora dërgon në Kosovë. Paratë e dërguara dhe ardhja e tyre për pushime në Kosovë, po përmenden ...

Burimi: https://pixabay.com/

Ekonomia e Kosovës po rimëkëmbet shpejt e me rreziqe, 7.1% rritja për sivjet

Ekonomia e Kosovës po rimëkëmbet me shpejtësi, por rreziqet për perspektivë mbeten të larta ndërsa vendi vazhdon të përballet me pandeminë.

Banka Botërore: Rritja ekonomike e Kosovës më 2021 pritet të jetë 7.1%

Ekonomia e Kosovës po rimëkëmbet me shpejtësi, por rreziqet për perspektivë mbeten të larta ndërsa vendi vazhdon të përballet me pandeminë.

Mburrja e Kurtit duke u krahasuar me vitin pandemik dhe vetveten

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka publikuar disa të dhëna për përformancën e ekonomisë për vitin 2021. Në një infografik të publikuar, Kurti vetëm ...

BB: Ekonomia e Kosovës në nivelet e para-pandemisë rikthehet më 2022

Banka Botërore në raportin e publikuar të martën vlerëson se pas një recesioni historik, pritet rimëkëmbje graduale ekonomike në Kosovë dhe në të gjitha vendet ...

FMN parashikon rimëkëmbje më të madhe ekonomike

Fondi Monetar Ndërkombëtar parashikon që përshpejtimi i shpërndarjes së vaksinave kundër koronavirusit, në kombinim me stimujt fiskalë dhe monetarë, do të ndihmojnë rritjen e ekonomisë ...