Postet nga: rritja ekonomike

Burimi: https://pixabay.com/

Tre muajt e parë të vitit 2022, Bruto Produkti Vendor u rrit për 4.87% në Kosovë

Të dhënat e fundit nga Agjencia e Statistikave të Kosovës, tregojnë se Bruto Produkti Vendor në Kosovë ka shënuar rritje në tre muajt e parë të kë...

Përmes financimit të eksportit deri te rritja ekonomike

Për rritje të qëndrueshme ekonomike në Kosovë, rritja e prodhimit dhe investimet kapitale janë kyçe.

Lufta në Ukrainë ul parashikimet për rritje ekonomike në Ballkan 

Parashikimet për rritjen e bruto prodhimit të brendshëm në gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor, gjatë vitit 2022, janë ulur nga 4.1 për qind në 3.1 për qind, thuhet ...

Murati: Presim që rritja reale ekonomike në vitin 2022 të arrijë në 5.7 për qind

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, në mbledhjen e Qeverisë së Kosvës ka thënë se në vitin 2022 të ketë rritje ekonomike prej 5.7 për qind.

Kurti thotë se gjatë qeverisjes së tij janë krijuar mbi 25 mijë vende të punës

Kryeministri i vendit, Albin Kurti ka thënë se gjatë qeverisjes së tij janë krijuar mbi 25 mijë vende të reja të punës.

FMN - Ekonomia e Kosovës sivjet pritet të rritet 3.8%

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), së fundmi vlerëson se ekonomia e Kosovës po rikthehet nga recesioni i saj më i thellë i dekadës, e nxitur nga ...

Komisioni Evropian: Rritja ekonomike në rajon përtej pritjeve

Vendet e rajonit të Ballkanit Perëndimor që kanë statusin e vendit kandidat, do të kenë këtë vit rritje më të madhe ekonomike sesa që pritej, parashihet në raportin ...

BERZH: Ekonomia në Shqipëri do të rritet me 8 %

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim ka rritur ndjeshëm projeksionet për rritjen ekonomike të Shqipërisë, nga 4.5 në 8%.