Postet nga: rritja ekonomike

E vërteta e rritjes ekonomike

Zyrtarë të Qeverisë së Kosovës, jo rrallëherë lavdërohen për suksesin që ka arritur vendi, sa i përket rritjes ekonomike.

Ekonomia e Evropës shënon rritje në tremujorin e parë

Ekonomia e Evropës e ka shmangur një recesion gjatë dimrit, duke e rritur pak ritmin në tremujorin e parë të vitit 2023, pavarësisht agresionit ushtarak të Rusisë në Ukrainë ...

Shefja e FMN-së: Rritja ekonomike do të jetë e ngadalshme jashtë Indisë dhe Kinës

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) pret vetëm rritje të ngadalshme ekonomike në vitet në vijim, pavarësisht tregjeve të punës, ka thënë shefja e kësaj ...

Parashikimi i Bankës Botërore për rritjen ekonomike të Kosovës dhe vendeve të rajonit

Banka Botërore në një raport të gjatë për ekonominë globale të publikuar më 10 janar, ka parashikuar që Kosova do të ketë rritjen më të madhe ekonomike në rajon ...

Guvernatori Mehmeti: 3 deri në 4 për qind pritet të jetë rritja ekonomike në 2023-ën

Tre deri në katër për qind pritet të jetë rritja ekonomike në Kosovë vitin 2023. Kështu ka thënë, guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi ...

Kurti flet për rritjen ekonomike, thotë se në 2022 janë shtuar 15 mijë vende pune

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti ka renditur hapat e marrë nga qeveria, që sipas tij kanë ndikuar për rritjen ekonomike në vend.

Guvernatori i BQK-së: Rritja ekonomike në vitin 2022 pritet të jetë rreth 3%

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti tha se Kosova në vitin 2022 pritet të ketë rritje ekonomike rreth 3%.

Burimi: Agjencia e Statistikave te Kosovës (ASK)

Në 2021-ën, Kosova shënoi rritjen më të lartë ekonomike që nga shpallja e pavarësisë

Ekonomia e Kosovës në vitin e kaluar u rrit rreth 11% në krahasim me vitin 2020. Kjo rritje reale e ekonomisë, njëherësh regjistrohet si më e larta ndër ...