Postet nga: rritja ekonomike

Kosovarët më varfërit në rajon, pasurohen mesatarisht vetëm me 0.50 Cent në ditë

Në vitin 2018-të, Kosova regjistroi produkt të brendshëm bruto mbi 6 miliardë e gjysmë, me një rritje reale ekonomik mbi 3.8 përqind, apo më e ulët në katër ...

Guvernatori: Rritja ekonomike prej 4% nuk e zbut papunësinë

Me një fokus më të madh në sektorin ekonomik, Kosova mund të arrijë një rritje ekonomike prej 6 deri në 7 për qind, e cila brenda një periudhe të shkurtër ...

Zyrtarja e FMN-së: Taksa ndaj mallrave serbe e boshnjake ka rritur çmimet

Stephanie Eble, udhëheqëse e një misioni të Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka thënë se taksa ndaj mallrave nga Serbia dhe Bosnja dhe Hercegovina ka rritur ç...

BB: Shqipëria me rritje të fortë ekonomike

Në Shqipëri rritja ekonomike arriti 4,2% në vitin 2018 e nxitur nga rritja e prodhimit të energjisë elektrike falë kushteve hidrologjike shumë të favorshme, e mbështetur gjithashtu edhe nga një ...

Dogana e Kosovës shënoi rritje të të hyrave prej 21.5 milionë euro në 3 mujorin e parë 2019-të

Dogana e Kosovës ka realizuar rritje të të hyrave prej 21.5 milionë eurove në muajt e parë të vitit 2019-të.

Kosova me 3.9 për qind rritje ekonomike

Vlerësimet fillestare të Agjencisë së Statistikave të Kosovës për rritjen ekonomike të Kosovës për vitin 2018-të tregojnë për një rritje rreth 3.9 për qind.

Isa Mustafa: Në 2018, Kosova ka humbur 17 mijë vende pune

Ish kryeministri Isa Mustafa pretendon se Kosova në vitin 2018 i ka humbur 17 mijë vende të punës, ndonëse Kosova po vazhdon të ketë rritje ekonomike.

Oda Ekonomike Amerikane: Pengesat në tregtinë e lirë cenojnë zhvillimin ekonomik të Kosovës

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë përmes një komunikate për media ka përsëritur qëndrimin e saj se tregtia e lirë është faktor i rëndësishë...