Postet nga: rrgk

Sfidat në monitorimin e rasteve të dhunës në baza gjinore

Hamide Magashi, Marigona Osmani, Sabile Mavrovqani, Zejnepe Berisha, Diana Kastrati, Hatije Dina, Valbona Ndrecaj dhe vajza e saj, e disa emra të tjerë janë viktima të partnerëve e bashkë...

Kërkohet shkarkimi i prokurorit të rastit të Sebahate Morinës

Para Këshillit Prokurorial të Kosovës është mbajtur protestë në lidhje me vendimin e Gjykatës Kushtetuese të Kosovës për rastin e Sebahate Morinës, e cila ...

'Foleja' publikon hulumtimin mbi ndikimin e COVID-19 në zbatimin e të drejtave të komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptias

Organizata anëtare e Rrjetit të Grave të Kosovës (RrGK) "Foleja" ka publikuar të gjeturat dhe rekomandimet nga hulumtimi “Ndikimi i pandemisë COVID-19 në zbatimin e të drejtave dhe ...

Për gjashtë muaj, 400 gra u informuan për mjetet ligjore për mbrojtjen nga dhuna me bazë gjinore

Nga muaji prill e deri në shtator të këtij viti, 50 gra viktima të dhunës, veçanërisht gra nga komunitetet rom, ashkali dhe egjiptian që jetojnë në komunat ...

Në Viti hapet ekspozita 'Dhuna nuk fshehet mrena mureve’

Përgjatë mureve nga letra e bardhë me mbishkrime “Dhuna nuk fshehet mrena mureve” është ngritur ekspozita për vetëdijësimin dhe luftimin ndaj dukurisës së dhunës ...

Rrjeti i Grave të Kosovës kërkon heqjen e taksave për produktet menstruale

Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGK) përmes disa rekomandimeve ka kërkuar heqjen e taksave për produktet menstruale.

Tërshani: Ka raste kur zyrtarët policorë e kanë keqpërdorur numrin e telefonit të viktimës

Adelina Tërshani, përfaqësuese e Rrjetit të Grave të Kosovës, tha gjatë emisionit "Kallxo Përnime" se ka raste kur zyrtarët policorë kanë keqpërdorur numrin ...

RrGK lanson botimin e dytë të raportit “Diskriminimi me bazë gjinore dhe punësimi në Kosovë"

Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGK) ka lansuar botimin e dytë të raportit “Diskriminimi me bazë gjinore dhe punësimi në Kosovë”.