Postet nga: rrgk

(Pa)Mundësitë e OJQ-ve për të ndërtuar raste strategjike si ai i Diana Kastratit

Kosova u trondit në fund të muajit nëntor pas lajmit se një grua u vra, në mesin e të dyshuarve është bashkëshorti i saj, e lista e grave ...

Vrasja e Liridona Murselit, vjen reagimi nga Rrjeti i Grave

Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGK) ka reaguar pas arrestimit të të dyshuarve për vrasjen e Liridona Murselit. RRGK shpreh shqetësimin që edhe një rast i vrasjes ...

Hapësira e pamjaftueshme për të vepruar, sfida e radhës për OJQ-të në Kosovë

“Një nga sfidat kryesore që aktualisht kemi është problemi i zyrës, jemi në kushte të vështira sa i përket zyrës”.

Posedimi i dokumenteve të brendshme, ndihmesë për OJQ-të në fitimin e projekteve

Në mesin e sfidave me të cilat përballen vazhdimisht, me qëllim që t’iu dalin në ndihmë grave, Organizatave Joqeveritare iu duhet që të jenë në rregull edhe ...

Për një vit, YMCA në Pejë informoi të rinjtë për dhunën në familje dhe dhunën në baza gjinore

Tri vite më parë edhe në Kosovë filloi të përhapej pandemia COVID-19, e cila shumë shpejt u shndërrua në pandemi në nivel globi. Sikur edhe në çdo vend ...

Përmirësimi i shërbimeve për viktimat e dhunës në familje, misioni i strehimores në Gjilan

Gjatë vitit 2022 Qendra për Mbrojtjen dhe Rehabilitim e Grave dhe Fëmijëve “Liria” në Gjilan ka punuar për 6 muaj që reagimi institucional ndaj dhunës me bazë ...

Hulumtimi “Televizioni i Burrave të Kosovës” - Rrjeti i Grave të Kosovës i reagon RTK-së

Rrjeti i Grave të Kosovës ka reaguar pas publikimit të hulumtimit ekskluziv të KALLXO.com “Radio Televizioni i Burrave” mbi diskriminimin e tri grave në konkurset për pozitat ...

Barrierat që i pengojnë gratë në bujqësi

Me urdhrin “Shotë Galica”, para dy viteve ishte dekoruar Fahrije Hoti dhe shtatë gra të tjera, të cilat kanë dhënë kontribut në avokimin dhe avancimin e barazisë gjinore si ...