Postet nga: Romët

Sllovakia kërkon falje për sterilizim të detyrueshëm të grave rome

Qeveria sllovake ka kërkuar falje zyrtarisht për sterilizimet e detyrueshme të grave rome nëpër dekada.

‘Floyd-i çek’ ilustron luftën për të drejtat e romëve

Një burrë qëndron i shtrirë në rrugë duke luftuar ndërsa policia i vendos gjurin në qafë. Njerëzit përreth thërrasin duke paralajmëruar se burri nuk ...

Cenimi i garancioneve kushtetuese të përfaqësimit të komuniteteve jo shumicë nga ana e Listës Serbe (II)

Debatet aktuale dhe ato në ditët në vijim, për sa i përket çështjes së përfaqësimit të komuniteteve joshumicë në institucionet qendrore politike, do të na ...

Romët në Mamushë kundër ndërtimit të xhamisë në varrezat e tyre - VIDEO

Disa muaj më parë banorë të Komunës së Mamushës kanë bërë kërkesë për dhënien e një parcele komunale për ndërtimin e një ...

Avokati i Popullit Vizitoi Familjet Rome në Graçanicë

Avokati i Popullit Hilmi Jashari ka vizituar sot familjet rome në Graçanicë.

Rreziku nga Shtëpitë Gjysmë të Rrënuara dhe Bërlloku

Rreziku nga Shtëpitë Gjysmë të Rrënuara dhe Bërlloku

Në Rrugën “Abdullah Presheva” të Gjilanit komuniteti rom po rrezikohet nga shtëpitë gjysmë të rrënuara të mbushura me bërllok.

OKB Dështon t’i Kompensojë Romët e Helmuar në Kosovë

Zëdhënësi i Sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres, tha se organi është "shumë i vetëdijshëm" për gjendjen e vë...

Romët e Helmuar në Kosovë Presin Drejtësinë nga OKB

Dhjetë vite pasi që u largua nga kampi Zitkovac në komunën e Zveçanit në veri të Kosovës, Fejzullah Latifi tregon pikën e saktë ku ai dikur ...