Postet nga: Reportazh

Rrëfimet në ekspozitë për grevën e minatorëve pas më shumë se tri dekadash – VIDEO

Në Muzeun e Kombëtar të Kosovës po qëndron e hapur ekspozita  “Hapësira e përpjekjes politike: Miniera e Trepçës 1989”.

Karrocierët e fundit të Shqipërisë - Fotogaleri

Profesioni fisnik i karrocierëve duket se po zhduket në Shqipëri. Ata kanë mbetur të paktë në disa zona të vendit, ku karrocat i përdorin kryesisht në transport, ...

‘Sunny Hill’ - urë lidhëse mes Kosovës dhe botës

4 netët e 4 – 7 gushtit, Parku i Gërmisë u bë “shtëpia” e festivalit “Sunny Hill”, që solli në kryeqytet mbi 40 artistë vendor e ndërkombëtarë.

Mungesë stafi dhe turne të gjata: Turizmi në Vlorë i kthen sytë nga punëtorët e huaj

Në vështirësi për të gjetur punëtorë sezonalë, njësitë e shërbimeve turistike në Vlorë po eksplorojnë mundësitë e rekrutimit të shtetasve nga vende të ...

Çmimet e ‘kripura’ mbajnë larg pushuesit nga plazhet e Shëngjinit

Pushuesit ankohen për rritjen e çmimeve në plazhin e Shëngjinit ndërsa bizneset theksojnë se janë të detyruar të reflektojnë kostot e shtuara për akomodimin e mysafirë...

Vargje vdekjeprurëse: Si u ekzekutuan poetët Vilson Blloshmi dhe Genc Leka

Vilson Blloshmi dhe Genc Leka u ekzekutuan më 17 korrik 1977 mbi bazën e pretendimeve se poezitë e tyre përbënin një kërcënim për regjimin komunist të ...

Turistët u rikthyen, por turizmi në Berat vuan nga largimi i stafit të kualifikuar

Pas dy viteve të vështira të pandemisë, turistët e huaj kanë rigjallëruar qytetin e Beratit dhe njësitë e shërbimeve akomoduese presin të rikuperojnë humbjet. Por ...

Regjisorja kosovare vë në skenë polemikat për Çmimin Nobel të Peter Handke

Me një kast aktorësh dhe ekip nga i gjithë Ballkani, Italia dhe Franca, një shfaqje e re trajton polemikat rreth nderimit të Peter Handke me Çmimin Nobel për ...