Postet nga: qymyri

KEK-u bën shpime në Kuzmin të Fushë-Kosovës, kërkon qymyr

Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) ka njoftuar se ka filluar realizimin e një programi të shpimeve hulumtuese në disa sipërfaqe të kufizuara në zonën e Fushë-Kosovë...

Gjermania miraton projektligjin për eliminimin e qymyrit

Projektligji gjerman për eliminimin e qymyrit deri në 2038, u miratua sot në Këshillin e Ministrave, pavarësisht kritikave të organizatave ekologjike, që pretendojnë se ky ligj nuk po ...

Kurti: Sa më shpejt që largohemi nga qymyri, aq më mirë

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje dhe kandidati për kryeministër, Albin Kurti ka thelluar qëndrimet e tij kundër përdorimit të qymyrit në Kosovë.

Kompania nga Shqipëria do të hulumtojë kualitetin e qymyrit në Obiliq

Një kompani nga Shqipëria është kontraktuar nga Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) për të bërë shpimet në fushën jugore të minierës e re pë...

FOTO: Qytetari e zbraz një kamion qymyr, e bllokon rrugën në ‘Bregun e Diellit’

Një qytetar i lagjes “Bregu i Diellit” në Prishtinë ka blerë qymyr, me gjasë për ta shfrytëzuar për ngrohje gjatë dimrit të ardhshëm.

Ballkani Perëndimor subvencionon qymyrin me 1.2 miliard euro

Vendet e Ballkanit Perëndimor, të cilat synojnë anëtarësimin në BE, ende mbështesin qymyrin duke dhënë subvencione të mëdha publike me vlerë mbi 1.2 miliardë euro, ...

VIDEO: Vazhdon shitja e qymyrit në mënyrë të kundërligjshme

Shitja e qymyrit si lëndë djegëse për ngrohje është e kundërligjshme nëse nuk posedohet licensa e shfrytëzimit

Ndotja e ajrit dhe lufta kundër qymyrit

Emisioni ‘Jeta në Kosovë’, transmetoi hulumtimin lidhur me shitjen ilegale të qymyrit.