Postet nga: Punëtorët

Greva e punëtorëve fizikë dhe teknikë vazhdon, UP tregon për rritjet e pagave me tenderët e rinj

Rreth 250 punëtorë fizikë e teknikë të Universitetit të Prishtinës dhe të Qendrës së Studentëve kanë hyrë në grevë më 16.02.2024 dhe janë të vendosur ta vazhdojnë atë, ...

Rritje page, sigurim shëndetësor: Liberalizimi përmirëson kushtet për disa punëtorë

Darka e fundvitit, më 29 dhjetor të vitit të kaluar, solli një lajm të mirë për punëtorët e kompanisë “Elsa Group” në Pejë: gjatë vitit 2024 atyre do t’...

Sa ka siguri në vendet e punës në Kosovë?

102 punëtorë kanë vdekur si pasojë e aksidenteve në vendet e punës që nga viti 2016 në Kosovë.

Ikja e punëtorëve nga Kosova mund të rrisë pagat

“Për një rrogë më të lartë...ndoshta 500-600 euro do të punoja”, thotë Sanije Kadriu, e cila për më shumë se dhjetë vjet është jashtë tregut të punë...

Punëtorët përfundojnë në Polici, nuk ia kthyen shefit paret e mallit të shitur

Dy punëtorë në Lipjan kanë përfunduar në stacion policor pasi po dyshohen se nuk e kanë kthyer paratë e një sasie të mallit të shituar.

100 punonjës të OKB-së janë vrarë në Gazë

Më shumë se 100 punonjës të Kombeve të Bashkuara janë vrarë që nga fillimi i luftës në Gazë mes Izraelit dhe Hamasit, tha të premten agjencia e OKB-së pë...

Diskriminimi në paga, protestojnë punëtorët e Filarmonisë së Kosovës

Shoqata Sindikale e Punëtorëve të Filarmonisë së Kosovës (SHSFK) ka protestuar sot para Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, për shkak të, siç thonë ata, ...

Shoqata Sindikale e Sigurimit Fizik në KEK proteston kundër tenderimit të këtij sektori, i kërkon qeverisë takim

Shoqata Sindikate e Sigurimit Fizik në Korporatën Energjetike të Kosovës (KEK) përmes një proteste kanë bërë thirrje që ky departament të kthehet në KEK e të ...