Postet nga: privatizimi

Qeveria nxjerr në shitje Telekomin

Qeveria e Kosovës miratoi sot një kërkesë të prezantuar nga ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka,  për përgatitjen e Telekomit të Kosovës për privatizim.

Shtyhet fjala përfundimtare për gjykimin e deputetit të LDK-së për privatizim të fabrikës

Nuk është dhënë fjala përfundimtare në gjykimin ndaj deputetit Naser Osmanit, i cili së bashku me 7 persona tjerë po akuzohet në lidhje me privatizimin e fabrikës “Fan” ...

Vazhdon beteja për Hotelin Grand

Paqartësitë rreth Hotelit Grand në Prishtina po vazhdojnë edhe pas 12 vjetësh që kur se ishte privatizuar, si pjesë e procesit të privatizimit të ndërmarrjeve shoqërore. Derisa, ...

Pronat shoqërore në komunat serbe mund t’i ‘shpëtojnë’ privatizimit

Vendimi i Qeverisë së Kosovës për kthimin e ndërmarrjeve shoqërore nga Agjencia Kosovare për Privatizim, në menaxhim të Komunës së Mitrovicës së Veriut, ...

Ministri i Financave i shqetësuar me trendin e tjetërsimit të pronave shoqërore

Qeveria e Kosovës i ka miratuar kërkesat e disa komunave të Kosovës për shkëmbimin e pronës shoqërore me atë komunale.

AKP sot pranon dhe i hap ofertat e shitjes me likuidim - vala e 39

Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) ka njoftuar se sot do të mbajë ceremoninë e hapjes së ofertave të shitjeve përmes Likuidimit nr.39.

700 milionët e Kosovës larg duarve të kosovarëve

Njohës të zhvillimeve ekonomike kërkojnë nga autoritetet e Kosovës që të krijojnë një legjislacion adekuat, i cili do të mundësonte që mjetet e Fondit të Privatizimit ...

KOSID: Kontrata për privatizimin e KEDS-it me shumë të fshehura

Kontrata e Qeverisë së Kosovës për privatizimin e distribucionit të energjisë elektrike konsiderohet të jetë jotransparente dhe me parregullsi edhe nga shoqëria civile.