Postet nga: Politika

Krizë në politikë, siguri e energji

Kosova është përballur me kriza të ndryshme gjatë vitit 2022. Viti filloi me krizë energjetike, pasoi kriza rreth kundërshtimit të serbëve të pjesës veriore për riregjistim ...

Bullgaria mban zgjedhjet e radhës, të katërtat në më pak se dy vjet

Në Bullgari sot po mbahen zgjedhjet e parakohshme, të cilat janë të katërtat në vetëm 18 muaj.

Media si tabelë qitjeje për politikanë e zhurmues

Media nuk është imune ndaj kritikave për përmbajtjet e saj e për mënyrën se si prenzanton lajmet a përmbajtje tjera. Megjithatë, kritika ndaj kë...

Në Kosovë, zhgënjimi në rritje e sipër lidhur me rrugën e premtuar që shpie në drejtim të Malit të Zi

Në Kosovën perëndimore, autoritetet lokale po refuzojnë ta ndryshojnë trasenë e një rruge për ta anashkaluar tokën që i është dorëzuar me urdhër gjykate ...

'Mirëdita, dobar dan', mes nismave shoqërore, dialogut politik dhe ëndrrave për pajtim

Mes alarmit për bombë, këngëve nacionaliste serbe e protestave të vogla, kosovarët dhe serbët u bashkuan nëpër hapësira kulturore të Beogradit me ...

Pozita e grave në Kosovë – Gratë ende jetojnë në “botën e burrave”

Pozita e grave në Kosovë ende nuk është në një nivel të kënaqshëm, ndonëse është përmirësuar vitet e fundit. Ajo çfarë ju mungon më së ...

Ish-lideri austriak Kurz përjashton mundësinë e rikthimit në politikë

Në intervistën e tij të parë që nga pensionimi, ish-kancelari i Austrisë Sebastian Kurz tha se nuk po planifikon një rikthim në politikë.

KPK: Nuk lejojmë cenimin e integritetit dhe reputacionit të anëtarëve tanë

Këshilli Prokurorial i Kosovës prej ditësh është duke përballur me reagime mbi procedurat e zgjedhjes së Kryeprokurorit të Shtetit. Shoqëria civile, Ambasadat e shteteve të ...