Postet nga: Politika

Bullgaria mban zgjedhjet e radhës, të katërtat në më pak se dy vjet

Në Bullgari sot po mbahen zgjedhjet e parakohshme, të cilat janë të katërtat në vetëm 18 muaj.

Media si tabelë qitjeje për politikanë e zhurmues

Media nuk është imune ndaj kritikave për përmbajtjet e saj e për mënyrën se si prenzanton lajmet a përmbajtje tjera. Megjithatë, kritika ndaj kë...

Në Kosovë, zhgënjimi në rritje e sipër lidhur me rrugën e premtuar që shpie në drejtim të Malit të Zi

Në Kosovën perëndimore, autoritetet lokale po refuzojnë ta ndryshojnë trasenë e një rruge për ta anashkaluar tokën që i është dorëzuar me urdhër gjykate ...

'Mirëdita, dobar dan', mes nismave shoqërore, dialogut politik dhe ëndrrave për pajtim

Mes alarmit për bombë, këngëve nacionaliste serbe e protestave të vogla, kosovarët dhe serbët u bashkuan nëpër hapësira kulturore të Beogradit me ...

Pozita e grave në Kosovë – Gratë ende jetojnë në “botën e burrave”

Pozita e grave në Kosovë ende nuk është në një nivel të kënaqshëm, ndonëse është përmirësuar vitet e fundit. Ajo çfarë ju mungon më së ...

Ish-lideri austriak Kurz përjashton mundësinë e rikthimit në politikë

Në intervistën e tij të parë që nga pensionimi, ish-kancelari i Austrisë Sebastian Kurz tha se nuk po planifikon një rikthim në politikë.

KPK: Nuk lejojmë cenimin e integritetit dhe reputacionit të anëtarëve tanë

Këshilli Prokurorial i Kosovës prej ditësh është duke përballur me reagime mbi procedurat e zgjedhjes së Kryeprokurorit të Shtetit. Shoqëria civile, Ambasadat e shteteve të ...

Kosova në 14 vjet shtetësi

Kosova sot feston 14-vjetorin e pavarësisë të shpallur më 17 shkurt të vitit 2008, mes ngecjeve, sfidave dhe arritjeve në më shumë se një dekadë shtetësi.