Postet nga: Plagjiatura

Fisnik Ismaili mohon akuzat për plagjiaturë

Fisnik Ismaili, ish -deputet i Kuvendit të Kosovës, dizajner dhe themelues i agjencisë “Karrota”, autori i monumentit “NewBorn’ ka mohuar akuzat se logoja e përzgjedhur për shë...

UP ankohet për 'sulme nga organizatat', thonë se po merren me plagjiaturën

Menaxhmenti, Kolegjiumi i Dekanëve dhe Parlamenti i Studentëve i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, përmes një komunikate ka shprehur shqetësimin për siç kanë thë...

‘Admovere’ pretendon se Gjykata kreu tri shkelje ligjore në rastin e ‘Plagjiaturës së stafit akademik’

Organizata “Admovere” po pretendon se Gjykata Themelore në Prishtinës ka bërë shkelje thelbësore të dispozitave të procedurës kontestimore, duke konstatuar gabimisht gjendjen faktike dhe zbatuar gabimisht ...

ORCA me aksion kundër vendimit të Gjykatës për ndalim të raportit të 'Admovere'

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA) ka organizuar një aksion para Fakultetit Juridik në Prishtinë për plagjiaturën në publikimin akademik të profesorit të Fakultetit ...

Në Komisionin për testin PISA, një anëtar i dyshuar për plagjiaturë e tjetri për vjedhje

Pjesë e Komisionit për mbikëqyrjen e testit ndërkombëtar PISA dhe hartimin e Planit të veprimit vazhdojnë të jenë edhe dy anëtarë, të cilët dyshohen ...

ORCA dhe ADMOVERE kërkojnë formim të komisionit hetimor për plagjiaturat

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim dhe AdMovere ka mbajtur konferencë ku adresoi 16 rastet e plagjiaturave me emra konkret dhe 8 raste të profesorëve të rregullt, po ...

Flasin profesorët e dyshuar për plagjiaturë në UP

Pesë profesorë të Universitetit të Prishtinës 'Hasan Prishtina' janë deklaruar lidhur me akuzat për plagjiat në punimet e tyre shkencore

Publikohen emrat e 16 profesorëve të UP-së të dyshuar si plagjiatorë

Organizata ADMOVERE publikon përmbledhjen me emrat e profesorëve të UP-së që kanë kryer plagjiaturë