Postet nga: Pishtaret

Gjykata anulon vendimet dhe licencat e Ministrisë së Ambientit dhe të ZRRE-së për hidrocentralet në Deçan

Gjykata e Prishtinës ka shpallur të bazuar propozimin e paditësve\propozuesve Faton Selmanaj, Muharrem Lulaj dhe Xhavit Kuçi, të cilët kanë paditur Ministrinë e Ekonomisë dhe ...

'Pishtarët' reagojnë pasi Ministria e Mjedisit nuk mori parasysh komentet e tyre për draft udhëzimin administrativ

Organizata "Pishtarët" kanë reaguar pasi thonë se Ministria e Mjedisit ka përfunduar draft udhëzimin administrativ për procesin e dhënies së lejeve mejdisore, dhe sipas tyre, ...

Pishtarët: U bën dhjetë vjet që kontrata e Komunës së Deçanit dhe Kelkosit për hidrocentralet s'u përmbush asnjëherë

Organizata Pishtarët ka reaguar në dhjetëvjetorin e lidhjes së kontratës në mes të komunës së Deçanit dhe kopanisë Klekos për ndërtimin e hidrocentraleve ...

Ministri Liburn Aliu reagon pas akuzave të aktivistes Shpresa Loshaj

Ministri i Ministrisë së Mjedisit, Liburn Aliu, ka replikuar ndaj akuzave të organizatës "Pishtarët" se janë duke u zhvilluar procese për lëshimin e lejeve të reja ...

'Pishtarët' kërkojnë informacione nga Ministria e Mjedisit se pse është ende në shqyrtim lënda e KelKos-it për 'Lumbardhi 2'

Organizata “Pishtarët” ka kërkuar nga Ministria e Ambientit sqarime se pse është në shqyrtim lënda e kompanisë KelKos për hidrocentralin “Lumbardhi 2” kur kanë kaluar të gjitha ...

Paditet aktivistja e mjedisit, kompania "KelKos" i kërkon 100 mijë euro

Përfaqësuesja e organizatës jo-qeveritare ‘Pishtarët’, Shpresa Loshaj, ka njoftuar se është paditur nga kompania “KelKos Energy” me pretendimet për dëmtim të imazhit dhe si ...

Organizata 'Pishtarët' ngrit dyshime për prodhim të kundërligjshëm të rrymës nga një hidrocentral në Deçan

Organizata ‘Pishtarët’ ka ngritur dyshime se një hidrocentral në Deçan është duke prodhuar rrymë përkundër se Gjykata e Prishtinës ka marrë vendim për pezullimin ...

Aktivistja Shpresa Loshaj kërkon nga Komisioni t’i marrë me urgjencë çështjet e hidrocentraleve

Aktivistja nga Organizata jo-qeveritare ‘Pishtarët’, Shpresa Loshaj ka qenë e ftuar si dëshmitare në Komisionin Parlamentar për Hidrocentralet, për të dhënë dëshminë e saj.