Postet nga: pisa

PISA, si performoi Kosova në krahasim me fqinjët?

Rezultatet e testit PISA 2018 e renditi Kosovën të tretën nga fundi në mes të 79 vendeve në botë.

Mbi gjysma e nxënësve kosovarë në PISA nuk e kalojnë nivelin fillestar

KALLXO.com ka publikuar sot raportin e rezultateve të testit PISA 2018.

PISA, Kosova merr ca pikë më shumë në lexim e matematikë

Megjithëse 15 vjeçarët kosovarë kanë performuar më keq në shkencë se sa kishin performuar në vitin 2015, këtë vit në testin PISA 2018 është shënuar një rritje e ...

Kosova keqësohet në shkencë

15 vjeçarët kosovarë kanë performuar më keq në shkencë se sa kishin performuar në vitin 2015.

(DOKUMENT) Rezultatet e Kosovës në testin PISA 2018

Kosova nuk ka shënuar përmirësim të madh në rezultatet e testit ndërkombëtar PISA, tri vjet pas testit të parë. Madje në disa fusha ka edhe ...

Arsim Bajrami: Më sugjeruan të tërhiqem nga PISA

Ish- ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami ka treguar se si ka rrjedhur situata për testin PISA 2015.

Rruga e Shtrembër për Drejtimin e 'Kullës' së PISA-s

Simboli i testit PISA sivjet për Kosovën është kulla e famshme në Itali që qëndron pjerrët dhe që në një pjesë simbolizon sistemin arsimor në Kosovë ...

Testi ‘PISA’ Fillon në Prizren (VIDEO)

Programi Ndërkombëtar për Vlerësimin e Nxënësve , ndryshe i njohur si testi ‘PISA’ ka filluar të mbahet në Kosovë.