Postet nga: piktura

Piktori Gani Gashi ia dhuron veprën e tij Galerisë Kombëtare

Piktori Gani Gashi ia ka dhuruar veprën tij “Shtegtimi” Galerisë Kombëtare të Kosovës.

Lufta e Kosovës në sytë e piktorit që lindi pas luftës

Edhe pse Fetah Shehu nga Begraca e Komunës së Kaçanikut ka lindur pas luftës në Kosovë, në pikturat e tij pasqyrohen vuajtjet e kosovarëve gjatë luftë...

"Arti, mënyra më e mirë për pasqyrimin e ndjenjave"

Perëndimi i diellit dhe eksperimentimi me ngjyrat janë të preferuarat e 14-vjeçares nga Gjakova, e cila është e pasionuar pas artit. 

18-vjeçarja nga Skenderaj do të përfaqësoj Kosovën në Kampionatin Evropian

18-vjeçarja nga Skenderaj, Liridona Hyseni do të përfaqësoj Kosovën në Kampionatin Evropian në fushën e artit figurativ. 

Piktura, shprehja e shpirtit artistik me brushë në pëlhurë (FOTO)

Nëse i shikon pikturat e tij nuk të besohet se janë pikturuar nga dora e një të riu vetëm 17-vjeçar.

Arti i veçantë i 14-vjeçarit nga Gjilani (FOTO)

Surrealizmi është një lëvizje artistike dhe letrare avangarde e themeluar në vitin 1924 nga André Breton, e cila konsistonte në shprehjen e nënvetëdijes përmes letërsisë, pikturë...

Portretet e artistëve të mëdhenj nga pena e të rejës nga Malisheva

“Ke të drejtë të shprehesh lirshëm, t’i vendësësh rregullat e tua, pa kufi dhe kushtëzime dhe në fund transmetohen emocione të pazëvendësueshme”, kë...

Grupi i artistëve të talentuar në gjimnazin "Frang Bardhi" në Mitrovicë

Për dallim nga shumë shkolla të mesme të Kosovës, në gjimnazin “Frang Bardhi” në Mitrovicë është formuar një grup i artistëve.