Postet nga: pandemia

Kuvendi sot diskuton pakon emergjente të PDK-së

Deputetët pritet që të mblidhen në Kuvend sot nga ora 11:00 për të diskutuar në lidhje me pakon emergjente financiare prej 320 milionë eurosh, të propozuar nga Partia Demokratike e ...

FMN: Ekonomia e Kosovës më 2020 pritet të tkurret për 5% si pasojë e pandemisë

Ekonomia e Kosovës pritet të tkurret për 5 për qind në vitin 2020 pasi të hyrat nga turizmi, remitancat, eksportet e mallrave dhe IHD-të do të ulen si pasojë ...

Në muajin e pandemisë shtrenjtohet buka, drithërat dhe pemët në Kosovë

Në muajin mars, kur edhe filloi pandemia e virusit “COVID-19” , çmimet e konsumit, e posaçërisht buka, drithërat dhe ushqimet e ëmbla u shtrenjtuan në raport me muajin e ...

SHBA: 16 milionë persona pretendojnë se janë të papunë

Autoritetet në Shtetet e Bashkuara kanë bërë të ditur se edhe 6.6 milionë persona kanë bërë kërkesë për përfitime shtetërore, pasi kanë humbur vendet e ...

Në kohë pandemie, Komuna e Rahovecit shpallë konkursin për bursa të studentëve

Në kohën kur vendi po ballafaqohet me pandeminë CoVid-19, Komuna e Rahovecit është përkujdesur që të shpallë konkurs për ndarjen e bursave për studentë për ...

Kosova planifikon ta kalojë krizën e pandemisë me grante dhe borxhe

 

Punëtorët e sektorit privat në Ballkan më të dëmtuarit nga pandemia COVID-19

Pandemia e COVID-19 i ka përballur punonjësit e sektorit privat në Ballkan me humbje të papritura të vendeve të punës, ulje pagash dhe leje të detyruar të ...

Biznesi kosovar dhe vendosja reciprocitetit

Debati televiziv i BIRN “Jeta në Kosovë, këtë të enjte, ka trajtuar temën e largimit të tarifës 100 për qind ndaj produkteve serbe dhe zëvendësimin ...