Postet nga: pandemia

Intelegjenca artificiale mund të përdoret për të shkaktuar pandemi edhe më vdekjeprurëse

Listës së shumë gjërave negative që na kërcënojnë për shkak të intelegjencës artificiale, IA, duhet t'i shtohet edhe një tjetër - një pandemi. ...

Koreja e Veriut heq ndalesën e pandemisë, lejon qytetarët të kthehen në shtet

Koreja e Veriut ka hequr masën e vendosur gjatë pandemisë së koronavirusit, që u pamundësonte qytetarëve që kishin mbetur jashtë vendit të kthehen në shtet.

Gjatë pandemisë ka pasur keqpërdorim me antibiotikë

Lul Raka, mikrobiolog, në emisionin “Kallxo Përnime” ka thënë se në kohën e pandemisë është bërë keqpërdorim masiv me përshkrim të antibiotikëve.

Si mund t’i luftojë OBSH-ja pandemitë në të ardhmen?

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) po zhvillon bisedime lidhur me disa rregulla të reja për mënyrën se si luftohen pandemitë. Kjo organizatë synon që ...

Ministrat e G20-s me fond miliardësh për pandeminë

Ministrat e Shëndetësisë dhe Financave të G20-s kanë iniciuar një fond prej 1.4 miliard dollarësh për t’u përballur me pandeminë e ardhshme globale, para ...

Komisioni për shëndetësi nuk e miraton projektligjin për falje të gjobave gjatë pandemisë

Me katër vota kundër, projektligji për faljen e masave ndëshkimore të vendosura gjatë periudhës së pandemisë COVID-19, nuk ka arritur të miratohet në Komisionin pë...

PSD-ja prezanton projektligjin për falje të gjobave gjatë pandemisë

Sekretari i Partisë Social Demokrate (PSD), Nol Nushi, sot në Komisionin për Shëndetësi ka prezantuar Projektligjin për faljen e masave ndëshkimore të vendosura gjatë periudhë...

Biden: Pandemia e COVID-19 ka përfunduar në SHBA

Presidenti amerikan, Joe Biden, e ka shpallur të përfunduar pandeminë e koronavirusit në Shtetet e Bashkuara.