Postet nga: orca

ORCA Kërkon Llogari nga Haradinaj për Përjashtimin e Agjencisë Kosovare të Akreditimit

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim  (ORCA) ka shprehur shqetësimet e saja për vendimin e organizatës ndërkombëtare, ” European Quality Assurance Register for ...

ORCA Kërkon Përgjigje nga MASHT Pas Revokimit të Doktoratës së Avni Mazrrekut

Publikimi i hulumtimit të "Gazetës Jeta në Kosovë", i cili tregon se profesorit Avni Mazrreku i është revokuar titulli i doktoratës nën dyshimet për plagjiaturë, ka ...

ORCA Mbështet Udhëzimin Administrativ për Avancime Akademike

Organizata për Rritjen e Cilësisë për Arsim (ORCA), vlerësoi si nismë të mirë udhëzimin administrativ të nxjerrë nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë ...

ORCA Përgëzon Fakultetet me më Shumë Punime Shkencore

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA), ka ndërmarrë një aktivitet për të shënuar fakultetet më të sukseseshme sa i përket numërit ...

ORCA: Gati Gjysma e Drejtuesve të UP-së nuk Justifikojnë Titujt

Sipas prezantimit të bërë nga Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA) në hulumtimin e CV-ve të profesorëve të Universitetit të Prishtinës, 72 % e tyre ...

ORCA: Avancimet në UP, Procesi më Meritor Deri më Sot

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim – ORCA ka lansuar sot analizën e procesit të zgjedhjes së stafit akademik nga konkursi i cili është mbajtur në gjysmë...

ORCA Kërkon Përjashtimin e Enver Hasanit nga UP-ja

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim ORCA kërkoi sot që Enver Hasani të përjashtohet nga mësimdhënia në Universitetin e Prishtinës.

Ministri i Arsimit Shkarkon Bordin e Agjencisë së Akreditimit – Dokument

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi ka marrë vendim për shkarkimin e Bordit të Agjencisë së Kosovës për Akreditim (Këshillit Shtetëror të  ...