Postet nga: orca

ORCA noton universitetet publike: Universitetin e Gjakovës dhe të Ferizajt i presim në afatin tjetër

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim(ORCA) sot ka publikuar një hulumtim mbi transparencën e universiteteve publike dhe ndikimin politik në këto institucione me titull “...

Sqarimin e UP-së për rangimin botëror, ORCA e quan humbje të seriozitetit

Pas sqarimit publik që ka bërë sot Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” në lidhje me rangimin e tij në listën e universiteteve botërore Webometrics, organizata ORCA ...

ORCA kundërshton prezencën e Kadri Veselit në ceremoninë e përvjetorit të UP-së

Organizata për rritjen e cilësisë në arsim (ORCA), ka kundërshtuar prezencën dhe fjalimin e kryetarit të PDK-së Kadri Veseli në ceremoninë e 49 vjetorit të themelit të ...

ORCA: Realiteti i paraqitur nga Konferenca e Rektorëve është i shtrembëruar

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim(ORCA) gjatë ditës së sotme i ka dërguar raportin e monitorimit të Agjencisë së Kosovës për Akreditim, ...

ORCA- rektorëve: më shumë autokritikë e punë, më pak akuza

Organizata për Rritjen e Cilësisë në (ORCA) shpreh ka reaguar ndaj reagimit e Konferencës së Rektorëve të Universiteteve Publike të Kosovës lidhur me tërheqjen ...

ORCA lavdëron Fakultetin e Mjekësisë

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim, ORCA, sot ka vizituar Fakultetin e Mjekësisë, të cilin e ka lavdëruar për punën që ky institucion ...

ORCA kërkon masa nga Rektorati i Universitetit të Prishtinës ndaj Arian Janovës

Organizata ORCA gjatë ditës së sotme ka reaguar ndaj kërcënimeve të cilat janë bërë publike në medie në të cilat përmes audio-incizimeve mund të dë...

ORCA dorëzon prova për shkelje të etikës nga disa profesorë të Fakultetit të Inxhinierisë Mekanike

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA),ka treguar se ka dorëzuar prova në 43 njësi të ndara me 492 faqe, të cilat dëshmojnë se 8 profesorë...