Postet nga: orca

ORCA: Të hetohen diplomat e parregullta nga universitetet e kolegjet

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim ka reaguar lidhur me atë që e kanë quajtur ‘skandal i diplomave’ në Kosovë.

ORCA: Ndërhyrja e parë e Qeverisë në Agjencionin e Kosovës për Akreditim do të përballet me protesta

Organizata për Cilësinë në Arsim (ORCA) sot ka protestuar para Qeverisë, kundër ndërhyrjeve politike në pavarësinë e Këshillit Shtetëror të Cilësisë, të ...

ORCA kërkon nga kryeministri që t'i mbajë duart larg Agjencisë së Akreditimit

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim – ORCA, njëherësh edhe organizatë që e monitoron punën e KShC-s, ka reaguar pas paralajmërimit të kryeministrit Ramush ...

ORCA kërkon që UP t’ia heq titullin ‘profesor i rregullt’ tetë profesorëve të Fakultetit të Inxhinierisë Mekanike

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim(ORCA) sot para Rektoratit, kërkoi nga Këshilli i Etikës së Universitetit të Prishtinës, që t’i rekomandojë ...

ORCA: Senati i UP-së mbron cilësinë e arsimit të lartë me vendimet e sotme

Organizata e shoqërisë civile që monitoron Universitetin e Prishtinës, ORCA i ka vlerësuar vendimet e sotme të Senatit të Universitetit të Prishtinës.

ORCA noton universitetet publike: Universitetin e Gjakovës dhe të Ferizajt i presim në afatin tjetër

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim(ORCA) sot ka publikuar një hulumtim mbi transparencën e universiteteve publike dhe ndikimin politik në këto institucione me titull “...

Sqarimin e UP-së për rangimin botëror, ORCA e quan humbje të seriozitetit

Pas sqarimit publik që ka bërë sot Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” në lidhje me rangimin e tij në listën e universiteteve botërore Webometrics, organizata ORCA ...

ORCA kundërshton prezencën e Kadri Veselit në ceremoninë e përvjetorit të UP-së

Organizata për rritjen e cilësisë në arsim (ORCA), ka kundërshtuar prezencën dhe fjalimin e kryetarit të PDK-së Kadri Veseli në ceremoninë e 49 vjetorit të themelit të ...