Postet nga: Opinion

Serbët e Kosovës nuk ia shohin hajrin linjës ajrore Prishtinë - Beograd

Nevojat praktike të serbëve të Kosovës duket se kanë mbetur jashtë marrëveshjes shumë të mirëpritur në lidhje me fluturimet e ripërtërira ndërmjet Kosovë...

Lidhuni, po nisemi në një fluturim me turbulenca!

Nënshkrimi i djeshëm i një marrëveshjeje të aviacionit të mbështetur nga SH.B.A. shpërfaq dobësimin e BE-së si lehtësuese e një marrë...

Nobeli për Handken: Një hallkë në zinxhirin e mohimit të gjenocidit

Nderimi me Çmimin Nobel për Letërsi apologjetit të Sllobodan Millosheviqit, Peter Handke, ishte thjesht një pjesë e vogël e një fenomeni më të gjerë mohimi të krimeve ...

Pse shmangiet e Peter Handke nuk e fshehin dot të vërtetën?

Në fjalimin e tij gjatë pranimit të çmimit Nobel për letërsi këtë fundjavë, fituesi Peter Handke u përpoq përsëri t’i shmangej çështjes së ...

Injorantë, të varfër e të izoluar, por të lumtur

Optimizmi i gabuar dhe pranimi i gabimeve në arsim, shëndetësi dhe qeverisje në Kosovë si diçka që është ‘e shkruar’ nuk do t’i zgjidhë problemet e ...

Gëzuar ditëlindjen, NATO, por mos e prish festën!

Ne mund të fajësojmë Shtetet e Bashkuara për mospasjen e një politike të jashtme të besueshme dhe të parashikueshme, por a janë më të qëndrueshëm europianë...

Vendpërkujtimoret e Kosovës nuk e rrëfejnë të vërtetën e plotë

Vendpërkujtimoret e Kosovës janë të fragmentuara dhe mbizotërohen nga përmendoret e ‘heronjve’ dhe të ‘martirëve’, por nuk ia dalin dot që, në mënyrë të ...

Tërmeti, dridhjet që na bashkuan

Shumë jetë të humbura la pas tërmeti që goditi Shqipërinë. La pas shumë njerëz të dëshpëruar, të cilët në qiell të hapur, janë duke ...