Postet nga: ngrohja globale

Dita Ndërkombëtare për Mbrojtjen e Klimës

 

Ngrohja Globale: Paneli i Kombeve te bashkuara jep sinjale alarmante për “Planetin e Kaltër”

Ngrohja globale po shkatërron detet dhe regjionet me akullnaja si asnjëherë më parë, kështu thotë një raport i lartë i Kombeve të Bashkuara.

Ndryshimet klimatike po ndodhin më shpejt se që është parashikuar

 

Konsumimi i mishit po i kontribuon ngrohjes globale

Ekspertët e Kombeve të Bashkuara besojnë se ndryshimi i mënyrës së të ushqyerit, nga produktet e mishit në pemë dhe perime, mund të ndihmojë në luftimin e ...

Paralajmërohet valë e nxehtësisë këtë javë në Europë

Europa është vetëm katër ditë në verë dhe “nëna natyrë” është duke e rritur  nxehtësinë. Një valë e nxehtë  "potencialisht e rrezikshme" parashikohet të përfshijë ...

Dita Botërore e Oqeaneve - Thirrje për kujdes ndaj pasurisë ujore

Dita Botërore e Oqeaneve, e cila shënohet çdo vit në 8 qershor, është caktuar nga Kombet e Bashkuara për të mbrojtur oqeanet.

Sot ka më shumë CO2 në atmosferë prej kur ekziston njerëzimi

Meteorologu Eric Holthaus tha se nivelet atmosferike të dioksidit të karbonit kanë arritur nivelin më të lartë që nuk ka ndodhur asnjëherë prej që ekziston njerëzimi.  Sipas të ...

Rritja e temperaturave do ta ndryshojë ngjyrën e oqeaneve

Temperaturat në rritje do ta ndryshojnë ngjyrën e oqeaneve të botës, duke i bërë ato më të kaltër në dekadat e ardhshme, thonë shkencëtarët.