Postet nga: Ndryshimet klimatike

Kosova pa ligj e pa buxhet për t’i adresuar ndryshimet klimatike

Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës në bashkëpunim me Agjencinë Suedeze për Mbrojtjen e Mjedisit kanë vazhduar takimin rajonal dyditor për ndryshime klimatike dhe ...

Shefi i OKB-së fton ekonomitë e mëdha të angazhohen më shumë për klimën

Shefi i Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres, u bëri thirrje ekonomive të mëdha botërore, të bëjnë angazhime më serioze për të ulur emetimet e gazrave ...

Italia do të bëjë ndryshimet klimatike lëndë të detyrueshme në shkollë

Nga viti i ardhshëm, nxënësit e shkollave italiane në çdo klasë do t'u kërkohet të mësojnë ndryshimin e klimës dhe qëndrueshmërinë, në ...

Trump tallet me aktivisten e ndryshimeve klimatike Greta Thunberg

Presidenti Trump u tall me aktivisten suedeze  për ndryshimet klimatike Greta Thunberg në llogarinë e tij ne Tëitter të hënën  mbrëma, e cila i kritikoi ...

Greta Thunberg dhe 15 fëmijë tjerë ankohen në OKB për ndryshimet klimatike

16 vjeçarja Greta Thunberg, aktiviste për çështje klimatike, së bashku me 15 të mitur të tjerë paraqitën një ankesë me Kombet e Bashkuara me pretendimin se pesë ndër ...

Ndryshimet klimatike: Një në çdo katër specie në rrezik për zhdukje

Ndryshimeve klimatike, sipas Julie Grei, një biolog molekular bimor në Universitetin e Sheffield, nuk do t’i mbijetoj as njeriu. “Unë nuk mendoj se do të jenë njerëzit”, thotë ...

Paralajmërohet valë e nxehtësisë këtë javë në Europë

Europa është vetëm katër ditë në verë dhe “nëna natyrë” është duke e rritur  nxehtësinë. Një valë e nxehtë  "potencialisht e rrezikshme" parashikohet të përfshijë ...

Në Londër protestohet kundër ndryshimeve klimatike

Protestuesit që kanë bllokuar rrugët dhe urat e Londrës për më shumë se tre ditë kanë thënë se situata do të përshkallëzohet nëse ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!